Wednesday, July 20, 2011

Dulu.......... (Part 1)

kisah masa kecik-kecik dulu.. sekitar zaman sekolah rendah...


1. dulu... takut tengok cerita pendekar bujang lapok yang part hantu jepun tuh.. siap termimpi-mimpi kena kejar.. setiap kali kalau tengok sampai part ni, memang tutup muka dengan bantal.. gila ngeri diorang keluar dari kubur dengan tangan beralun-alun lambai.. haha!




2. dulu... kalau main buaian, suka main guna perut.. ala-ala superman kononnya.. ada yang tak faham? main buaian macam biasa yang bezanya orang letak bontot, aku letak perut.. confirm ramai pernah buatnya..





3. dulu... pernah kumpul banyak-banyak kad power rangers, flashman, maskman.. ada yang dapat bila menang main tepuk kad pun ada.. ala, main yang tepuk sampai kad tu terbalik tuh.. kad mana yang terbalik tuh, kita dapat.. haihh, kecik-kecik dah ada unsur judi..




4. dulu.. juara main tudung botol.. sampai member-member fed up nak main dengan aku.. yela, main sampai 1000 mata pun tak mati-mati lagi.. (berlagaklah kau!).. haha! sori geng!





5. dulu... suka main tepuk batang aiskrim.. taktik nak senang menang, hiris batang aiskrim ke tahap paling nipis.. ringan, senang melambung bila tepuk.. batang aiskrim macam dalam gambar bawah ni la.. tapi yang ni belum dihiris-hiris, didesignkan dengan lukis corak lagi kat batang tuh..





6. dulu... suka main lawan pemadam.. pemadam idaman adalah yang ada gambar negara-negara.. selalu guna pemadam yang ada gambar negara brazil, sebab masa tu brazil kuasa bolasepak teragung! siapa yang guna pemadam staedler tu memang macam sial lah.. haha!


tengok! tebal gila.. susah la nak tindih., tapi boleh je menang, susah sikit la.. sumber gambar



7. dulu.. tengok brader-brader yang dah habis sekolah main bola, nampak diorang dah tua gila.. aku dah 25 tahun kenapa tak rasa tua ni? tak sedar diri?


kenapa aku guna gambar khairul fahmi che mat? sumber gambar



8. dulu.. bawak semua buku pergi sekolah tanpa tengok jadual.. beg berat pun tak kisah.. katanya senang tiada masalah buku tertinggal.. dah naik sekolah menengah baru reti pilih buku ikut jadual.. yela, zaman sekolah menengah, siapa bawak beg paling kecik dia lah yang paling style!





9. dulu.. sebelum balik sekolah semua salam cium tangan cikgu (perempuan).. naik sekolah menengah takde pun acara ni.. kenapa eh?






kenapa tak cukupkan 10? kalau ni Part 1 mesti ada yang Part 2 kan? hehe..!

4 comments:

Mcjust.lol said...

sengaja je ayat last skali tu! chaittt

efa fairuz said...

no 4 dgn no 6..

bongok, hahahaha!! :))

a little less conversation said...

dulu main laga2 pipi ngn cikgu perempuan ngn kwn perempuan..gebu!!

muahahaha

fana fahana said...

kemain lama tak update dah kenapa???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails