Monday, July 6, 2009

Aku Akan Rindu La Kat Diorang Nanti!

iskisk... malam ni (6hb Julai 2009), aku balik kl..... cuti da nak abis..... mase tuk blaja... akan tetapi, berat rasenye hati ini untuk meninggalkan kg halaman... huihhh....

ade satu lagi sebab, aku akan tinggalkan profesion aku sebagai babysitter selepas hampir 2 bulan menceburi bidang tersebut... ape nih?? ahahaha... aduh... aku akan merindui anak2 buah aku yang 3 orang nih.... cup2....:*


haa, gambar kat atas ni bukti profesion aku sebagai babysitter yang hebat, bkn ckp saje.... sekali dua tuh... hohoho...:P
______________________________________

aha, ni anak buah aku yang sulung.... name die Wan Ahmad Faiz bin Wan Mohd Fairuz.... name panggilan, paih... paling lasak sebab die yang paling besar antara 3 org tuh... tengok gamba pun da tau lasak camne kan?? huhuhu... die la yang telah membuatkan semua orang kt umah panggil aku budeng sekarang... arghhh!!!
_______________________________________

ni anak buah aku yang kedua... name die Ahmad Hafiy Muayyad bin Ahmad Hafizuddin... agak sihat sikit die ni... kaya ngn susu badan kate... suara agak nyaring... suke tengok tv nak2 kalau bola.. suke sangat tengok bola sampai umi die panggil pon leh die x layan... kadang2 die leh lak mengulas cite tv tuh... uhu.. bertuah sungguh...
_______________________________

em, ni anak buah yang ketiga dan last... name die Wan Nur Fatin Syahira bte Wan Mohd Fairuz.... ni sorang je puteri.... agak pendiam... x banyak kerenah... senang nak jage.... slalu sedar nak main waktu malam..... jarang nanges... tapi kalau skali nanges, leh kelam kabut semua orang... huhuhu...
________________________________________


papehal pun... ngn paih ni la paling rapat... bkn pe, jage yg kecik2 tuh xleh nk kasar2 sgt... ngn paih ni xpe... die lagi kasar dari aku... hahahaha.... tengok la gamba kat atas ni... walaupun agak sexy sikit, tapi biarlah...hurm, die ajak aku maen keta die.. huihhh.... tapi nampak macam aku lak lagi sonok nek keta tu dari die... hahahaha....:P


p/s - mak aku lagi banyak jage dorang... aku tolong2 maen je sikit2... hehehe...:P


Moral Of The Story - kanak2 ibarat kain putih, kita lah yang mencorakkannya....:)

Sunday, July 5, 2009

Kenangan Kasukma

Kasukma...
singkatan bagi Karnival Sukan Mara... ini adalah acara sukan bagi kolej aku dulu iaitu kolej profesional mara indera mahkota (kpmim)...... dulu name die sukopma (sukan kolej profesional mara).... tukar nama sebab kolej mara pun nak join dalam sukan sekali ngn kpm2 laen (sibuk je).... dalam kasukma ni ade byk gak la sukan yang dipertandingkan macam bolasepak, pingpong, badminton, bola tampar, bola jaring dan takraw....

aha... aku bukan nak cite psl asal usul kasukma ni ape... aku nak cite yang aku terlibat dalam salah satu sukan yang dipertandingkan di kejohanan nih iaitu bola tampar... huhuhu... mase ni, kolej aku la yang jadi tuan rumah (ogos 2007).... so, supporters ramai la... huhu... dalam bola tampar ni aku pegang jawatan kapten... hebat kan?? tapi main x hebat pon... nk spike pun lembik.. hahahaha... tapi tu sume aku x kisah sebab kenangan paling manis adalah team kiotrang menang emas!! dan berjaya mengembalikan piala bola tampar kasukma ke kolej profesional mara indera mahkota.... hohohoho....

so, di sini aku nak ucapkan sejuta2 terima kasih yang x terhingga kepada mereka (membe2 atlet, lecturer2, sukarelawan2 dan membe2 yang datang) yang terlibat sepanjang kejohanan ni dalam memberi sokongan yang padu sehingga kitorang berjaya menang emas untuk bola tampar nih.... yang lebih manis lagi, KPMIM berjaya menjadi juara keseluruhan... walaupun bola tampar bukan game yang menyumbang mata... hohoho...:P

aha... gamba ni mase perlawanan pembukaan... kalah ngn kpm melaka... siot kalah tipis je.. xpe, dorg juara bertahan... huhu... no 5 tu la aku.... smart kan??? hehe..:P


video

ha, ni video mase final lwn kpm seri iskandar... aku la yang masukkan mata kemenangan.... huhuhu... bangganye aku... heee....:P


aha.... ni lak mase penyampaian hadiah.. amik piala ngn pingat emas.... uhuhu... tenkiu byk2 la kat membe2 yg pegang bendera tu... mase berjalan nak g amik piala tu aku da rase macam menang pilihanraya da... hahaha...:P


p/s - tahun depannye (kasukma 2008), kpmim kalah teruk... adoi... xpela, bukan aku yang maen pun.. janji time aku dulu menang.... huhuhuhu...:P


Moral Of The Story - bersukan banyak faedah...:)

Friday, July 3, 2009

For Them

this post is a tribute for them.... girls that always give me support for anything i do... FANA, HUZAIMAH, NADYACHOT, SHIRA

________________________________________________


FANA

a cute, small-sized girl

kindly hearted
a little bit naughty
caring
loving
being bullied easily
a very good driver

____________________________________

HUZAIMAH

an energetic girl

full of confidence
friendly (really friendly!!)
caring
loving
nice body shape
a good singer
dependable


____________________________________

NADYACHOT

a simple girl

very honest
sporting

funny
loving
sometimes blur
caring
have a really sweet smile

____________________________________

SHIRA

a very very loving person

kindly hearted
a simple girl
caring
open-minded
a good singer
every word that comes out from her mouth is advice

_____________________________________


i really really love them, but not to be my wife... they are my shoulder before.... really miss them.....:)


Moral Of The Story - loving people is not a waste

Thursday, July 2, 2009

Perempuan Akan Cakap

ni aku dapat dari page tagged membe aku... kredit to grace angleang....:)

Kalau lelaki hensem pendiam

Perempuan akan cakap: woow, ciri-ciri suami idaman…
Kalau lelaki tak hensem pendiam
Perampuan akan cakap: eh kera sumbang betul....

Kalau lelaki hensem berbuat jahat
Perempuan akan cakap: mesti ada krisis dalaman nih…kesian
Kalau lelaki tak hensem berbuat jahat
Perempuan akan cakap: dah la muka pecah pintu, perangai pulak macam sial…

Kalau lelaki hensem menolong perempuan lawa yang diganggu
Perempuan akan cakap: oh hero ku…!
Kalau lelaki tak hensem menolong perempuan lawa yang diganggu
Perempuan akan cakap: taktik nak ngorat le tu…

Kalau lelaki hensem dapat perempuan lawa
Perempuan akan cakap: wah...bagai pinang dibelah dua.
Kalau lelaki tak hensem dapat perempuan lawa
Perempuan akan cakap: kesian.. mesti kena mandrem pompoan tu kan kan kan, bagaikan pinang digelek steamroll gitu....huhuhuhu

Kalau lelaki hensem ditinggal kekasih
Perempuan akan cakap: apa ke mangkuk minah tu, jantan sikit punya hensem per...
Kalau lelaki tak hensem ditinggal kekasih
Perempuan akan cakap:… muka pecah rumah....patut pun kena reject…

Kalau lelaki hensem penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus… penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak hensem penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki hensem tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak hensem tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: sedar pun diri…

Kalau lelaki hensem menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: ohhhh... sungguh gentleman dia...
Kalau lelaki tak hensem menuang air ke gelas lelaki
Perempuan akan cakap: nak tunjuk gentleman le tu….

Kalau lelaki hensem bersedih hati dan mengadu nasib
Perempuan akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever
Kalau lelaki tak hensem bersedih hati dan mengadu nasib
Perempuan akan cakap: mengada-ngada. .. hidung tak mancung, pipi sorong2 pulak...

Kalau lelaki hensem hantar-hantar email
Perempuan akan cakap: sukenya….
Kalau tak hensem hantar-hantar email
Perempuan akan cakap: balik-balik email dia… boring betul...dasar jantan miang keladi... pirahhhhhhhhh ingat dia tu hensem ker.....



Moral Of The Story - jangan menilai seseorang melalui rupa paras!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails