Sunday, July 5, 2009

Kenangan Kasukma

Kasukma...
singkatan bagi Karnival Sukan Mara... ini adalah acara sukan bagi kolej aku dulu iaitu kolej profesional mara indera mahkota (kpmim)...... dulu name die sukopma (sukan kolej profesional mara).... tukar nama sebab kolej mara pun nak join dalam sukan sekali ngn kpm2 laen (sibuk je).... dalam kasukma ni ade byk gak la sukan yang dipertandingkan macam bolasepak, pingpong, badminton, bola tampar, bola jaring dan takraw....

aha... aku bukan nak cite psl asal usul kasukma ni ape... aku nak cite yang aku terlibat dalam salah satu sukan yang dipertandingkan di kejohanan nih iaitu bola tampar... huhuhu... mase ni, kolej aku la yang jadi tuan rumah (ogos 2007).... so, supporters ramai la... huhu... dalam bola tampar ni aku pegang jawatan kapten... hebat kan?? tapi main x hebat pon... nk spike pun lembik.. hahahaha... tapi tu sume aku x kisah sebab kenangan paling manis adalah team kiotrang menang emas!! dan berjaya mengembalikan piala bola tampar kasukma ke kolej profesional mara indera mahkota.... hohohoho....

so, di sini aku nak ucapkan sejuta2 terima kasih yang x terhingga kepada mereka (membe2 atlet, lecturer2, sukarelawan2 dan membe2 yang datang) yang terlibat sepanjang kejohanan ni dalam memberi sokongan yang padu sehingga kitorang berjaya menang emas untuk bola tampar nih.... yang lebih manis lagi, KPMIM berjaya menjadi juara keseluruhan... walaupun bola tampar bukan game yang menyumbang mata... hohoho...:P

aha... gamba ni mase perlawanan pembukaan... kalah ngn kpm melaka... siot kalah tipis je.. xpe, dorg juara bertahan... huhu... no 5 tu la aku.... smart kan??? hehe..:P


video

ha, ni video mase final lwn kpm seri iskandar... aku la yang masukkan mata kemenangan.... huhuhu... bangganye aku... heee....:P


aha.... ni lak mase penyampaian hadiah.. amik piala ngn pingat emas.... uhuhu... tenkiu byk2 la kat membe2 yg pegang bendera tu... mase berjalan nak g amik piala tu aku da rase macam menang pilihanraya da... hahaha...:P


p/s - tahun depannye (kasukma 2008), kpmim kalah teruk... adoi... xpela, bukan aku yang maen pun.. janji time aku dulu menang.... huhuhuhu...:P


Moral Of The Story - bersukan banyak faedah...:)

9 comments:

farwalis said...

siot...langsung x mention bolasepak IM menang perak... cisssss bola tampar boleh a menang sbb ader hafis ganu pentau...hahaha

JAY said...

hahaha... aku mention yg aku mng da la... huahuahua....:P

.namaku.masz. said...

huahua..

aku ade tyme nih..

jd sukarerlawan..

panas kot!!

terbakar je..

nasib bek menang..

yg paling koya no 5 tuh..

hahaha..

JAY said...

haha... paling koya mu kate aku?? no 5 tu paling kacak la... huahuahua...:P

NYOR said...

aku ade gak time neh..sukarelawan gak..
sorak punya sorak siap gadoh (perang mulut) ngn bdk2 beranang lg dowh...sial tol diorg..adeih..huuhuhu

JAY said...

mase bile yati?? tu badminton kan??

~MisZ BintanG~ said...

ehemm...ehemmm....kasukma?menang ek...hampir2 tak berdaftar team ni taw x...hehe

JAY said...

hahaha... yela babe... tq so much to u...:*

mOzI said...

owh, neh lah seniorku yg dapat emas dlu...
kpmim bru lps dpt bronze medal semalam vb, kpmim jdi tuan rmh KASUKMA fasa 1....
btw, ktorg jgak dpt emas kt KASUKMA banting sem lps...hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails