Thursday, October 29, 2009

Ilmu

emm...
aku dpt emel forward dari membe aku, liyana anith... ade satu ayat bagi aku yang sangat simple tapi sangat berkesan...
SAYA ADA SATU EPAL, ANDA ADA SATU EPAL,
KITA TUKAR EPAL, ANDA ADA SATU DAN SAYA TETAP ADA SATU,
JIKA ANDA ADA SATU ILMU DAN SAYA ADA SATU ILMU,
KEMUDIAN KITA TUKAR ILMU TERSEBUT,
ANDA ADA DUA ILMU DAN SAYA JUGA ADA DUA ILMU.....
renung2kan la......
Moral Of The Story - jangan kedekut ilmu...:)

Wednesday, October 28, 2009

Kenapa Aku Tak Update Blog?


hurmm~
da lame aku x update blog... padahal ade internet kat umah sewa ni... 24 jam online... haihhh...

salah satu sebab yang wat aku x bukak benda lain n asgmt aku x jalan adalah facebook!

facebook provide byk application game.... dan aku terjebak ngn kegilaan game premier football...adeh la... lalai sungguh... tapi nak wat cmne.... em, ni la gem yang wat aku habiskan 24/7 mase aku dpn laptop je..... huihhh....:(


em, aku ade team sndiri name Kacak FC.... sangat bes men bnda ni bile menang... bile kalah rase terkilan je... hahaha...:P

btw, ni la antara sebab utama aku tak update blog... lepas ni aku try untuk sentiasa update bolg inih sebelum dikutuk caki... huhuuh...:P


Moral Of The Story - jangan lalai dalam sembahyang...

Monday, October 5, 2009

Hepi Besday To Me!!!

oho....
rasenye xdela lambat sgt tuk aku wish kat diri aku sendiri.... bukan ape, just nk appreciate diri sendiri yang telah berada kat dunia ni selama 23 tahun... lagipun br td aku kene bege (hempap beramai2) oleh bdk umh sewa aku sebagai acara sambutan besday aku.... hurm... tgh demam pon kne bege, kuaja tul korang.... hehehehe....:P
waahh!! sgt tua lak rase.... tapi kan budak2 kelas aku semua x percaya yang aku ni lahir tahun 86... dorang ingat aku sebaye ngn dorang (tahun 87).... hehehe... alhamdulillah la sebab dikurniakan muke yang awet mude... hehehehe.... sebab tu aku menghargai diri sendiri dengan adenye post inih.. (tunggang tbalik ayat aku, biala malas nak tekan backspace)....


aha, ni gamba aku potong kek kawen member, iaitu aiman & anis... bukan kek besday aku... hukhuk...:P

em, xkisahla.... aku pun xpernah sambut besday sendiri... just dapat wish dari member2 je.... aku ucapkan terime kasih pada mereka yang wish melalui facebook n enset.... really2 appreciate it... nnt besday korang aku wish lak eh... heh..:P

Moral Of The Story - umur semakin meningkat, bukan sentiasa muda....:)

Tuesday, September 15, 2009

Introduction to World Business and Trade



15 september 2009, kul 12mlm....


haa, tajuk post ni adalah subjek yang paling susah dalam kos aku... gile ah... bayang la ayat2 org business camne... aku da la lebih kepada IT.... adui, susah nak phm bahasa ekonomi....


bukan xleh wat.... cume ssh sikit jela... aku n bdk2 umh try jela nak dapat yang terbaik (ayat bdk AF).....


tengok, kan ke kitorg stdy hard tuh?? di gambar, zali (depan), pokloh (belakang), sedang stdy psl ekonomi nih... aku?? yg amik gamba ni la aku... ahahaha..:P

sbenarnye tensen menghafal teori2 nih... sbb tu post.... hehehehe...:P


Moral Of The Story - study smart not study hard...:)

Monday, September 14, 2009

Rambut Raya!

hehe... petang tadi, 14 september 2009 dalam kul 4.15 camtu la...


aha, aku potong rambut tuk raye!!!!!


hehehehe...


rmbut aku potong kat umh sewa aku je... budak umah sewa aku ade 2 orang yang pandai gunting... sape nak gunting mai la... satu kepale rm5.... ngeh2...:P


lagipun, disebabkan esok ade test ekonomi, aku pun gunting rambut la... sebabnye ade sorang lecturer aku (kak bell) pnh ckp, salah satu faktor yang akan lebih menyenangkan kite paham ape yang kite study ialah menggunting rambut... rasenye nak bagi sejuk kepale kot... huhuhu...:p




ehe, tukang gunting dipanggil pokloh... die mengaku die amatur tapi rambut aku lawa je die gunting... tq loh... nnt aku banje walopun mu pn ade loan.... hehehe..:P


sesudah digunting.... kan aku da cakap pokloh gunting lawa.... saje je cakap die amatur.. huhuhu... semakin kacak lak aku rasenye...:P

haa, ni tukang gunting digunting oleh tukang gunting.... rambut raye jgk katenye.... hehehehe... yang ni dipanggil eppi... die mmg tukang gunting pun mase kt kpm dulu... die mmg expert pon bab gunting2 nih..... untung die serumah ngn kitorg... hehehe...:P



haa, ni pokloh gunting rambut ayen lak... hahahaha... pakat nak wat rambut raye je belake... disebabkan ayen malu, aku letak gamba xnampak muke die.... kekekeke....:P

semoga raye tahun ni membawa seribu makne untuk mereka yang digunting rambut... ngeh2....:P

Moral Of The Story - gunting la rambut, sesungguhnya tidak elok menyerupai wanita..:)

Sunday, September 13, 2009

Syukur

11 september 2009, 8.01am... on the way ke kolej...... then....



takleh nak cakap banyak.. syukur alhamdulillah kepada Allah s.w.t kerana masih panjangkan umur kami (aku, zali n paan).... sesungguhnya Kau lah Maha Mengetahui akan segala2nya.....
Allah Maha Besar....
Moral Of The Story - segala ketentuan di tangan Allah s.wt

Monday, September 7, 2009

Malas

mase aku taip ni, aku tengah ponteng kelas database system....
tak tau nape, aku makin malas sekarang.... agak teruk kerana aku da berani ponteng kelas.... ape nak jadi la weii....
alasan yang kukuh membuat kan aku malas g kelas adalah kerana kptm ni rules die tak strict... attendance bukan 100% macam kpm dulu....
owh, how i miss da kpm life... biala mase tu teruk kene bgn pagi berkejar2 g kelas pun, sebab ianya mengajar aku jadi lebih berdisiplin..... sekarang da pandai ponteng2....
teruknye2!!!!
bile la nak berubah ni eh.... sem ni ade final.... adoihhh.....
Moral Of The Story - jangan malas!!

Friday, September 4, 2009

Menang

semalam...
aha....
sebenarnye aku tak nak post pun dalam blog cite ni.... tetapi, disebabkan caki dan amer cakap dorang nak post cite bile dorang menang nanti, aku pun post la dulu... sementara tengah menang nih... hahahaha...:P

Acara : Friendly Futsal
Jam : 11 malam
Tarikh : 2 september 2009
Venue : Total Futsal, Shamelin
Perlawanan Antara : Plug Lullaby (team aku) vs Rojak Campur Addicted (Team Caki)
Keputusan : Plug Lullaby 15 - 11 Rojak Campur Addicted


yehaaa! menang.... bkn pe, disebabkan sebelum perlawanan perang psikologi agak hebat, so bile menang ni even dorg men x bersungguh pun kitorang da gembira... hahahaha.... eh caki, mu men betul2 kan semalam?? hehehehehe....:P

haa, ni aku n jeruk lepas match semalam.... gaya berlagak la sikit sebab menang... hahahaha...:P



aha, ni lak caki lepas match semalam..... gaya yang amat sesuai bile da kalah.... ahahaha.... sowi caki...:P



papehal pun thanks kepada team caki kerana bermain dengan begitu hebat (team caki ade jai kot, zul lagi, mer sengau, membe jai, yg bes skali zuher).... heh.... letih gak aku semalam.... da 2 minggu x maen tibe2 lawan team kuat lak, memang lembik.... heee.... nanti mu nak rematch caki?? xde hal la... membe2 punye pasal.... ahahaha....:P


ikut cara caki, mase menang ni la kene berlagak sebab bile kalah nanti konpem xleh banyak bunyik da.. ahaha.....


Moral Of The Story - berlagak jangan disertakan niat.....

Sunday, August 30, 2009

Rezeki Bulan Puasa

Semalam - 29 August 2009...

tepat kul 10.23malam... aku br sedar lps tertido mse tgk nurkasih.... still baring kt kusi panjang umah sewa aku...
tibe2 ade bunyi "psssttt..... pssstttt!"... aku menoleh keluar.... tgk2 kt tangga umah aku ade seorang lelaki cina tengah pegang guni.... die bertanye, "mau ikan ka?? leh masak2 makan2...." aku yg memang tengah mamai jadi blur jap... terus aku panggil zali yg mase tu tgh mhadap tv... zali pun bangun dan berjumpa ngn lelaki cina ni...

"ape bos??" tanya zali...
"ni ade ikan sikit, mau ka?? leh masak2" jawab lelaki cina terbabit...
"free ke??" tanya zali sekali lagi... tidak semena-mena pokloh keluar dari bilik dan gi kat lelaki cina tu... "ape ni? ikan yea?" tanye pokloh...
"aah... ambik la, free saja... wat masak2 ea..." jawab lelaki cina terbabit...
zali dan pokloh seraya menjawab, "ooo.. ok2... tenkiu ya"....

haa, nak tau ape lelaki cina tu bagi?? ikan talapia 4 ekor.... mak aihhh... rezeki sungguh... lelaki cina ni sebenarnye jiran sebelah umah kitorang je... kitorang memang tau orang seblah ni kaki pancing.... time kasih banyak2 la yea... baik hati sungguh....


ni la ikan talapia yang jiran bagi... 4 ekor semuanya.... jadila, yang ade kt umah pun 5 orang je... yg laen balik kg...



haa, ni abang ayen kite.... die la chef umah kitorg... kalau bab memasak, serah kat die je... memang stok pandai masak la.... hohoho... tgk tuh, die siang ikan.... rilek je... aku xreti... hehehe...:P



aha, ni lak die duk goreng ikan talapia yang 4 ekor tuh.... lagi rilek... x tengok kamera pun mase goreng... kalau aku, tgh tido pun still tgk kamera lagi.... hohoho...:P



aha... ni la ikan yang da dimasak.... aku amik gamba satu je... yang len x amik sebab da lapa.... sentap je... x ingat amik gamba da... haahahaha...


oho.... so, sahur semalam kitorg x abis duit pun... just masak nasi n ayen wt masak kicap, ikan talapia goreng, telur dadar n aku bersama duang g beli kuah kari.... waahhh, da mewah da tu tuk sahur bagi kitorg yg bujang nih... hehehe...:P


papehal pun, sejuta2 terima kasih kepada jiran aku yang bagi ikan nih... baik hati sungguh... nanti ade makanan kitorg balas eh...... heee....:P

selamat berpuasa...!

Moral Of The Story - 1 Malaysia kan?? hee...:P

Sunday, August 23, 2009

Plug Lullaby FC

aha...

ni la name team futsal kite..... dulu an kite ade team futsal name team Oren, Sayur FC, Gol n Gincu FC then sekarang name team futsal kite Plug Lullaby FC... bes x name team kite??

haa, name ni berasal dari idea pelik salah sorg team kite la... name die kite pgil eppi je.... die suke sebut plug labi.... then lps dikomersialkan wujudla name Plug Lullaby tuk team kite ni....

haa, ni la org panggil plug labi... ngeh2...:P

team kite ni terdiri drpd bdk2 umh sewa kite je.... ade la 7 org tuk msuk tournament..... klu tuk frenly team kite ni ade 9 org.... haa, sebut tournament td, name Plug Lullaby ni dikomersialkan tuk tournament la.... kolej kite ade anjur pesta sukan... team kite masuk futsal.... jadi juare kumpulan tau... tapi kalah kt quarterfinal.... damn!

aha.. team kite ade jersi tau... warne merah putih... itam putih tuk keeper.... beli kat downtown je... murah2... jimat duit kite.....



macam biase, team kite tetap menang bab berposing.... hehehe...:P



Team Plug Lullaby :
atas dari kiri : zali, ayen (keeper), pokloh, duang
bawah dari kiri : jay (aku yg kacak), eppi, sompex (captain)


Moral Of The Story - bersukan untuk kesihatan


Wednesday, August 19, 2009

Bahana Demam Panas

wahhhhh!!

da lame aku x update blog... mesti caki salu kutuk aku.... betul la kate amer, da berhabuk da aku nye blog ni... hohoho....

maaf la yea kpd semua.... susah nak on9 sekarang..... belajar lagi penting... kuikui....

aha, 29hb july baru ni aku kene demam panas.... sakit siot... pening gile.... aku rase aku da macam org gile.... keesokannya aku jumpe doktor, doktor bagi ubat atuk n paracetamol pahtu cakap, "saya bagi awak mc dua hari, awak rehat je kat umah. tido banyak2." aku mengangguk..... balik2 je umah, aku pun mkn ubat n tido.... yg prob nye bile aku tdo, aku x nyenyak..... tido mlm pun asik tjage je.. sian kt paan yg tdo seblah aku... cnfirm die xleh tdo sbb aku selang 2 minit je bangun g bilik air.... ade satu ketika, aku lupe name aku sape... gile ah efek demam panas.... lps ni aku da x nak demam panas.... klu dahi panas sikit je, aku mkn ubat.... hohoho... serik dol....


ni ha muke budak yg kene tinggal oleh membe2 yg g men bola... aku nk men gak weh... siap pakai kasut bola lagi.... hukhuk...:'(

nasihat aku kpd kawan2.... jaga la kesihatan.... klu rase nk demam sikit je pun, terus g hospital.... bahaye mase musim2 demam ngn denggi, h1n1... huihhhh.... nasib bek aku da sihat....


Moral Of The Story - jaga kesihatan diri... jangan main hujan...:P

Monday, July 6, 2009

Aku Akan Rindu La Kat Diorang Nanti!

iskisk... malam ni (6hb Julai 2009), aku balik kl..... cuti da nak abis..... mase tuk blaja... akan tetapi, berat rasenye hati ini untuk meninggalkan kg halaman... huihhh....

ade satu lagi sebab, aku akan tinggalkan profesion aku sebagai babysitter selepas hampir 2 bulan menceburi bidang tersebut... ape nih?? ahahaha... aduh... aku akan merindui anak2 buah aku yang 3 orang nih.... cup2....:*


haa, gambar kat atas ni bukti profesion aku sebagai babysitter yang hebat, bkn ckp saje.... sekali dua tuh... hohoho...:P
______________________________________

aha, ni anak buah aku yang sulung.... name die Wan Ahmad Faiz bin Wan Mohd Fairuz.... name panggilan, paih... paling lasak sebab die yang paling besar antara 3 org tuh... tengok gamba pun da tau lasak camne kan?? huhuhu... die la yang telah membuatkan semua orang kt umah panggil aku budeng sekarang... arghhh!!!
_______________________________________

ni anak buah aku yang kedua... name die Ahmad Hafiy Muayyad bin Ahmad Hafizuddin... agak sihat sikit die ni... kaya ngn susu badan kate... suara agak nyaring... suke tengok tv nak2 kalau bola.. suke sangat tengok bola sampai umi die panggil pon leh die x layan... kadang2 die leh lak mengulas cite tv tuh... uhu.. bertuah sungguh...
_______________________________

em, ni anak buah yang ketiga dan last... name die Wan Nur Fatin Syahira bte Wan Mohd Fairuz.... ni sorang je puteri.... agak pendiam... x banyak kerenah... senang nak jage.... slalu sedar nak main waktu malam..... jarang nanges... tapi kalau skali nanges, leh kelam kabut semua orang... huhuhu...
________________________________________


papehal pun... ngn paih ni la paling rapat... bkn pe, jage yg kecik2 tuh xleh nk kasar2 sgt... ngn paih ni xpe... die lagi kasar dari aku... hahahaha.... tengok la gamba kat atas ni... walaupun agak sexy sikit, tapi biarlah...hurm, die ajak aku maen keta die.. huihhh.... tapi nampak macam aku lak lagi sonok nek keta tu dari die... hahahaha....:P


p/s - mak aku lagi banyak jage dorang... aku tolong2 maen je sikit2... hehehe...:P


Moral Of The Story - kanak2 ibarat kain putih, kita lah yang mencorakkannya....:)

Sunday, July 5, 2009

Kenangan Kasukma

Kasukma...
singkatan bagi Karnival Sukan Mara... ini adalah acara sukan bagi kolej aku dulu iaitu kolej profesional mara indera mahkota (kpmim)...... dulu name die sukopma (sukan kolej profesional mara).... tukar nama sebab kolej mara pun nak join dalam sukan sekali ngn kpm2 laen (sibuk je).... dalam kasukma ni ade byk gak la sukan yang dipertandingkan macam bolasepak, pingpong, badminton, bola tampar, bola jaring dan takraw....

aha... aku bukan nak cite psl asal usul kasukma ni ape... aku nak cite yang aku terlibat dalam salah satu sukan yang dipertandingkan di kejohanan nih iaitu bola tampar... huhuhu... mase ni, kolej aku la yang jadi tuan rumah (ogos 2007).... so, supporters ramai la... huhu... dalam bola tampar ni aku pegang jawatan kapten... hebat kan?? tapi main x hebat pon... nk spike pun lembik.. hahahaha... tapi tu sume aku x kisah sebab kenangan paling manis adalah team kiotrang menang emas!! dan berjaya mengembalikan piala bola tampar kasukma ke kolej profesional mara indera mahkota.... hohohoho....

so, di sini aku nak ucapkan sejuta2 terima kasih yang x terhingga kepada mereka (membe2 atlet, lecturer2, sukarelawan2 dan membe2 yang datang) yang terlibat sepanjang kejohanan ni dalam memberi sokongan yang padu sehingga kitorang berjaya menang emas untuk bola tampar nih.... yang lebih manis lagi, KPMIM berjaya menjadi juara keseluruhan... walaupun bola tampar bukan game yang menyumbang mata... hohoho...:P

aha... gamba ni mase perlawanan pembukaan... kalah ngn kpm melaka... siot kalah tipis je.. xpe, dorg juara bertahan... huhu... no 5 tu la aku.... smart kan??? hehe..:P


video

ha, ni video mase final lwn kpm seri iskandar... aku la yang masukkan mata kemenangan.... huhuhu... bangganye aku... heee....:P


aha.... ni lak mase penyampaian hadiah.. amik piala ngn pingat emas.... uhuhu... tenkiu byk2 la kat membe2 yg pegang bendera tu... mase berjalan nak g amik piala tu aku da rase macam menang pilihanraya da... hahaha...:P


p/s - tahun depannye (kasukma 2008), kpmim kalah teruk... adoi... xpela, bukan aku yang maen pun.. janji time aku dulu menang.... huhuhuhu...:P


Moral Of The Story - bersukan banyak faedah...:)

Friday, July 3, 2009

For Them

this post is a tribute for them.... girls that always give me support for anything i do... FANA, HUZAIMAH, NADYACHOT, SHIRA

________________________________________________


FANA

a cute, small-sized girl

kindly hearted
a little bit naughty
caring
loving
being bullied easily
a very good driver

____________________________________

HUZAIMAH

an energetic girl

full of confidence
friendly (really friendly!!)
caring
loving
nice body shape
a good singer
dependable


____________________________________

NADYACHOT

a simple girl

very honest
sporting

funny
loving
sometimes blur
caring
have a really sweet smile

____________________________________

SHIRA

a very very loving person

kindly hearted
a simple girl
caring
open-minded
a good singer
every word that comes out from her mouth is advice

_____________________________________


i really really love them, but not to be my wife... they are my shoulder before.... really miss them.....:)


Moral Of The Story - loving people is not a waste

Thursday, July 2, 2009

Perempuan Akan Cakap

ni aku dapat dari page tagged membe aku... kredit to grace angleang....:)

Kalau lelaki hensem pendiam

Perempuan akan cakap: woow, ciri-ciri suami idaman…
Kalau lelaki tak hensem pendiam
Perampuan akan cakap: eh kera sumbang betul....

Kalau lelaki hensem berbuat jahat
Perempuan akan cakap: mesti ada krisis dalaman nih…kesian
Kalau lelaki tak hensem berbuat jahat
Perempuan akan cakap: dah la muka pecah pintu, perangai pulak macam sial…

Kalau lelaki hensem menolong perempuan lawa yang diganggu
Perempuan akan cakap: oh hero ku…!
Kalau lelaki tak hensem menolong perempuan lawa yang diganggu
Perempuan akan cakap: taktik nak ngorat le tu…

Kalau lelaki hensem dapat perempuan lawa
Perempuan akan cakap: wah...bagai pinang dibelah dua.
Kalau lelaki tak hensem dapat perempuan lawa
Perempuan akan cakap: kesian.. mesti kena mandrem pompoan tu kan kan kan, bagaikan pinang digelek steamroll gitu....huhuhuhu

Kalau lelaki hensem ditinggal kekasih
Perempuan akan cakap: apa ke mangkuk minah tu, jantan sikit punya hensem per...
Kalau lelaki tak hensem ditinggal kekasih
Perempuan akan cakap:… muka pecah rumah....patut pun kena reject…

Kalau lelaki hensem penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus… penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak hensem penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki hensem tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak hensem tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: sedar pun diri…

Kalau lelaki hensem menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: ohhhh... sungguh gentleman dia...
Kalau lelaki tak hensem menuang air ke gelas lelaki
Perempuan akan cakap: nak tunjuk gentleman le tu….

Kalau lelaki hensem bersedih hati dan mengadu nasib
Perempuan akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever
Kalau lelaki tak hensem bersedih hati dan mengadu nasib
Perempuan akan cakap: mengada-ngada. .. hidung tak mancung, pipi sorong2 pulak...

Kalau lelaki hensem hantar-hantar email
Perempuan akan cakap: sukenya….
Kalau tak hensem hantar-hantar email
Perempuan akan cakap: balik-balik email dia… boring betul...dasar jantan miang keladi... pirahhhhhhhhh ingat dia tu hensem ker.....



Moral Of The Story - jangan menilai seseorang melalui rupa paras!

Monday, June 29, 2009

Hepi Besday Budak

Happy Birthday to you Nurul Nadia Mansor.... sweet 21...:)

slamat pjg umo n dimurahkan rezeki... selalu la bahagia di samping orang tersayang ea....:P
sori, tgk blog caki br igt besday budak... hehehe...:P

da tua, jgn nakal2....:)

aha.. song for u budak...:)
Align Center video


Moral Of The Story - kita semakin tua

Wednesday, June 24, 2009

Nama Timang-timangan

em... nama timangan ni same ngn nama samaran, nama panggilan kan??
post aku kali ni nak bitau nama2 timangan yang orang guna tuk panggil aku....


wan faizin - mmg name penuh aku, selalunye cikgu2 @ lecturer2 akan panggil aku gune name nih...

ijen - nama panggilan aku di rumah, abah n mama aku gune, adik2 n kakak aku... bdk ppuan yg rapat ngn aku pun ade panggil aku ngn name nih...kawan2 aku (poji, pojan, tiya) mase aku duk kl kecik2 dulu pon panggil aku ngn name nih...

faizin - budak2 sekolah rendah (sk tg lalang, sk sg karang), menengah (smk beserah, smk abdul samad)

paijing - sorg je membe aku panggil aku cmni, name die afifat....

paijen - kawan2 lelaki smk abdul samad panggil aku cmni...

jay - name ni mcm glemer sikit... kawan2 sekolah aku ade gne sbb paijen tu mcm panjang sangat.... name ni pun aku gune mase aku blaja kat KPMIM dulu... senang dorang nak panggil.... sampai sekarang pun guna.... name glemer kate....

wan - name ni digunakan oleh bos aku mase praktikal dulu.... rase mcm orang tua lak....

fain - ade budak perempuan yang minat aku mase sekolah menengah dulu panggil aku gne name nih... aku xnak!! geli!!

jain - name ni digunakan oleh izah, kak sha n kak ej je...

din - haa, name ni berasal dari adik bongsu aku... dulu mase die mule2 lahir abah n mama ajar die sebut name aku, ijen.... tapi die tgh pelat mase tuh, nak sebut jen jadi din..... sampai skrg die da form 2 pun panggil aku din kat umah.... adik beradik aku yang len pun panggial aku din sekarang ni kecuali kakak aku yg still gune ijen... hohoho...:P

bidin - ha, ni macam siot gak.... kan ke jauh beza ngn name betul aku?? org mula2 panggil aku cmni ialah mak sedara aku, zakiah namenye.... bile die dpt tau adik bgsu aku panggil aku din, otomatik die suh tuka "panggil bidin la, nampak macam abg sikit".... abis adik2 aku pun kadang2 gune name tu bile nak bercakap ngn aku.... adoiyaii.....

pok jeng - mekyam sorang gune nama ni tuk panggil aku... sbb nak balas dendam aku panggil die mekyam... hahahaha..:P

pok deng - name ni adik aku (kakcik) cadangkan kat anak buah aku tuk panggil aku.... aku pon ngn senang hati bahasekan diri aku pokdeng kat dorang sume....

budeng - ape kan daya, anak buah aku yg sorang ni (paih) still pelat lagi, die nak sebut pokdeng jadi tersebut budeng.... abis mama abah kakak adik2 aku suke panggil aku budeng sekarang ni... budak paih nih.... nasib bek nakal, kalau tak... aha...:P



haa, tu la senarai name2 timangan aku sebagai wan faizin nih.... huihh... banyak rupenye.... ade belas2 gak... name jay la yang paling ramai orang gune.... senang nak ingat kan??? hohoho...:P

Moral Of The Story - panggil orang dengan nama yang baik2...:P

Tuesday, June 16, 2009

Cantik

ehem...

ini lah perempuan yang paling cantik bagi aku... hehehe...:P

aku nak cerita pasal cantik nih... cantik rupa paras yea bukan cantik dalaman, cantik budi pekerti ke ape... perkataan cantik ni sinonim untuk kegunaan perempuan sahaja... kalau kate lelaki cantik, mak aihh gelinya.... contoh ayat, "caki, kau cantik la"... tak ke geli tuh?? hahahahaha.... sori caki... saje je (glemer sikit mu nanti)...:P

em, ramai kawan perempuan aku selalu tanya, "jay, orang laki ni memang suke tengok perempuan cantik je eh?".. aku jawab la.."mestilah, sape nak tengok benda yg hodoh2 kan?"... hahaha... takde2, gurau je.... jawapan aku, cantik itu subjektif..... macam kita jawab soalan subjektif mase SPM dulu, jawapan die tak tentu... bkn mcm soalan objektif....

bagi orang lelaki macam aku nih, cantik tuh berbeza mengikut selera masing2.... ade yang kate kalau kulit putih tu cantik, ade lak yang kate hitam manis tu cantik, ade yang kate kurus tu cantik, ade yang kate gebu @ montok tu cantik.... ade kate kalau perempuan tu tinggi lagi cantik, ade yang kate perempuan rendah lagi terserlah kecantikannya.... dan macam2 lagi la....

untuk kawan2 perempuan aku, jawapan untuk
cantik ni senang je... of kos la lelaki suka tengok perempuan yang cantik2 je..... dalam Islam pun ade sebut suh cari wanita yang sedap mata memandang tuk dijadikan isteri.... bukan pe, nanti takut bile dah kawen tiap kali balik keje je dah tak nak tengok muke bini, asal tengok je menyampah... last2 hubungan jadi suram dan tak semena2 cerai.... sebab tu islam letak kriteria tu bile nak cari calon isteri.... cewahh, macam pakar lak aku dalam hal nih..... tetapi, cantik bagi orang lelaki berbeza-beza... macam yang aku terang kat atas tadi la... setiap orang ade persepsi sendiri, selera sendiri....

bagi aku, ke
cantikan seseorang adalah bergantung kepada mata yang melihatnya.... (ayat cite hindustan nih, tak rugi layan hindustan).... huhuhu...:P


Moral Of The Story - kecantikan semua itu bukan milik kita.... kita hanya pinjam je dari Dia....:)


tata...:P

Saturday, June 13, 2009

Gambar2 Kawen Ellya...:)

tadaa!!
haa, aku br dpt gamba dr ain comey (rujuk gamba di atas)..... hehehe.... sekarang leh aku upload banyak2 gambar mase elia ni bersanding arituh... huhuhu...:P

enjoy!!elia da terpacak menunggu kami di muka pintu... sebenarnye baz msuk dulu umh die ajak die kua,... hahahaha...:P

pastu aku bagi hadiah yang yang mewakili semua budak2 hnd bit batch 2004.... heh...:P

ape lagi... aku mesti la sempat posing... posing ngn pengantin tuh... sempat gatal2 jap.. ngeh2...:P

dalam kul 2 lebih camtu la, pengantin lelaki dah sampai... aduh, tak leh nak gatal2 dah ngn elia.. huihhh...:P

2 gambar kat atas nih die tengah bersanding... ni baju 1st dorang... aku xtau la dorg ade bape helai bju pengantin, tapi aku sempat tengok ade dua helai je... hehehe...:P

adegan suap-menyuap...

aku, pokloh n mushah... ni jela budak laki ex kpmim yang ade... duang n zery balik awal.. ade sebab2 yang x dapat dielakkan... huihhh...
haa, ni kitorg xtau nak watpe.. sebab tgh tunggu pengantin tukar baju... hohoho... so, duk lepak depan pelamin jela...

alang2 dah duduk depan pelamin, ape lagi... amik kesempatan la... aku ngn adah berposing bersanding... amik berkat.... aku ngn adah takde pape ok? kekekeke...:P

aha.. akhirnye pengantin dah salin baju laen... sowila takde gambar yang lawa la untuk dorang bile pakai baju 2nd nih.. huihhh....

hee, bergambar kenangan dengan elia dan suaminye... sowila gamba tak clear...

em, ni lepak kat luar sebab dah nak balik dah... lagipun tak nak kacau photographer dorang wat keje... amik gambar ngn pengantin tadi pun die mcm da bagi signal yang die tak senang ngn kitorg... maybe betul kitorg kacau kot... hehehe...:P

Sowila... sudut gamba banyak x menarik... huihh... bukan pe, sebab duk bergalok je lebey... hahahaha...:P

Moral Of The Story - kurangkan bergalok... hehe..:P

tata...:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails