Wednesday, June 24, 2009

Nama Timang-timangan

em... nama timangan ni same ngn nama samaran, nama panggilan kan??
post aku kali ni nak bitau nama2 timangan yang orang guna tuk panggil aku....


wan faizin - mmg name penuh aku, selalunye cikgu2 @ lecturer2 akan panggil aku gune name nih...

ijen - nama panggilan aku di rumah, abah n mama aku gune, adik2 n kakak aku... bdk ppuan yg rapat ngn aku pun ade panggil aku ngn name nih...kawan2 aku (poji, pojan, tiya) mase aku duk kl kecik2 dulu pon panggil aku ngn name nih...

faizin - budak2 sekolah rendah (sk tg lalang, sk sg karang), menengah (smk beserah, smk abdul samad)

paijing - sorg je membe aku panggil aku cmni, name die afifat....

paijen - kawan2 lelaki smk abdul samad panggil aku cmni...

jay - name ni mcm glemer sikit... kawan2 sekolah aku ade gne sbb paijen tu mcm panjang sangat.... name ni pun aku gune mase aku blaja kat KPMIM dulu... senang dorang nak panggil.... sampai sekarang pun guna.... name glemer kate....

wan - name ni digunakan oleh bos aku mase praktikal dulu.... rase mcm orang tua lak....

fain - ade budak perempuan yang minat aku mase sekolah menengah dulu panggil aku gne name nih... aku xnak!! geli!!

jain - name ni digunakan oleh izah, kak sha n kak ej je...

din - haa, name ni berasal dari adik bongsu aku... dulu mase die mule2 lahir abah n mama ajar die sebut name aku, ijen.... tapi die tgh pelat mase tuh, nak sebut jen jadi din..... sampai skrg die da form 2 pun panggil aku din kat umah.... adik beradik aku yang len pun panggial aku din sekarang ni kecuali kakak aku yg still gune ijen... hohoho...:P

bidin - ha, ni macam siot gak.... kan ke jauh beza ngn name betul aku?? org mula2 panggil aku cmni ialah mak sedara aku, zakiah namenye.... bile die dpt tau adik bgsu aku panggil aku din, otomatik die suh tuka "panggil bidin la, nampak macam abg sikit".... abis adik2 aku pun kadang2 gune name tu bile nak bercakap ngn aku.... adoiyaii.....

pok jeng - mekyam sorang gune nama ni tuk panggil aku... sbb nak balas dendam aku panggil die mekyam... hahahaha..:P

pok deng - name ni adik aku (kakcik) cadangkan kat anak buah aku tuk panggil aku.... aku pon ngn senang hati bahasekan diri aku pokdeng kat dorang sume....

budeng - ape kan daya, anak buah aku yg sorang ni (paih) still pelat lagi, die nak sebut pokdeng jadi tersebut budeng.... abis mama abah kakak adik2 aku suke panggil aku budeng sekarang ni... budak paih nih.... nasib bek nakal, kalau tak... aha...:P



haa, tu la senarai name2 timangan aku sebagai wan faizin nih.... huihh... banyak rupenye.... ade belas2 gak... name jay la yang paling ramai orang gune.... senang nak ingat kan??? hohoho...:P

Moral Of The Story - panggil orang dengan nama yang baik2...:P

13 comments:

am3r said...

aku ade satu name utk ko....BONGENG........hmm cm sesuai arr....bgos gk aku neh

farwalis said...

alahai ko ni name nak yang best2 jer letak.. kitorang ader panggil ko itam, black ko xmo letak ek?? macha pun kitorang ader pggil.. ko ni mencapap? ahha

BONGENG!! (word kena tulis untuk submit comment nih)

farwalis said...

errrr tuk awek-awek diluar sana kalau ader yang mara komen aku atas ni..aku mintak maaf bnyak2 k? maafkan aku tau... aku nak hidup aman..amin

::sweet black village:: said...

aku maafkan caki..hahaha
dlm byk2 nie, aku nk panggil kau skunk DIN la..
pggilan rindu utk ayh aku gak..hahaha
DIN, esk ape plan?hahaha

~MisZ BintanG~ said...

babe...

npe ko xcakap pon sal 'babe'?ehe

JAY said...

tuk korang semua... aku cite name yang ade kaitan ngn wan faizin je ok?? babe, macha, itam tu xde kene mengena ngn wan faizin.,... hohohoho...:P

farwalis said...

cissss kau... oi macha...!!! men bola nnt weh!!

JAY said...

aku pinjam kasut baru mu yea... hohoho...:P

farwalis said...

tadapattttttttttt~~~

JAY said...

sepp ah!!

m e E n said...

name Jenab kao x letak ke?

JAY said...

aha... adoihh.. byk lagi rupenye... aku wat post len la... hehehe...:P

atia™ said...

din2 ~~ bidin2 ~~ budeng2 ~~
=pp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails