Wednesday, November 24, 2010

Sukan Malaysia Memang Suwey Kalau Ada Live?

Suwey = tidak bernasib baik, pedajal, majal, eh korang memang tahu kan suwey tu ape!

Kemeriahan Sukan Asia di Guangzhou semakin menghampiri penghujungnya.. tahniah kepada atlet-atlet Malaysia yang berjaya menyumbangkan pingat tak kira emas ke perak ke gangsa ke.. ingat senang nak dapat pingat lawan orang luar negara? Aku main untuk kolej pun tercungap-cungap nak menang! (emo sikit, ditujukan khas kepada mereka yang selalu kutuk-kutuk atlet Malaysia)

Hurm,
Dari kecil sampai aku besar panjang macam ni, aku ada masalah sikit dengan prestasi atlet Malaysia (eh, aku pun nak kutuk jugak?)... aku bukan nak kutuk yea.. just nak terang lagi bersuluh.. tak tahu lah sama ada kebetulan atau disengajakan, setiap kali match sukan yang melibatkan atlet-atlet Malaysia ditayangkan secara langsung di televisyen, Malaysia mesti kalah.. kenapa eh? Korang tak perasan?

Ambil contoh badminton la.. baru ni aku dengar-dengar yang Lee Chong Wei main bagus menang bergaya lawan Chen Jin untuk mara ke akhir Sukan Asia (sebab tak tengok tv).. bila final, aku tunggu depan tv... then dapat tengok live final antara Lee Chong Wei lawan Lin Dan.. pastu kalah.. adeh, tekanan perasaan aku! Walaupun aku tahu yang Chong Wei memang susah nak menang dengan Lin Dan, tapi takkan tak boleh nak menang-menang lagi kot.. aku tengok main dah lawa.. (ok, dah menyimpang)

Kalau bola pun sama jugak.. dulu ada Piala Tiger yang edisi mana entah.. tunjuk live kat tv lawan Myanmar pun kalah! Bila takde live, lawan Thailand yang kuat tu boleh menang pulak! Eh, marahnya aku!

Badminton la paling banyak sekali aku tengok live.. dari edisi super series, kejohanan dunia, all England, piala Thomas mostly aku tak terlepas tengok live... tapi bila aku tengok live mesti Malaysia kalah! Yang tahun 2003 punya All England yang Hafiz Hashim menang tuh, seingat aku takde live kat tv.. tv tayang keesokannya match tertunda final antara Hafiz dan Chen Hong tu.. tengok, menang pulak!! All England selepas tu semua tayang live kat tv dan resultnya, Malaysia kalah.. urghh!!

Hoki dapat masuk final Sukan Asia, aku tak nak tengok lah live!

*eh jap, Malaysia memang suwey bila ada live kat tv ke suwey hanya bila AKU tengok live kat tv??


Moral Of The Story – Majulah Sukan untuk Negara.. aku tetap sokong Malaysia!


Thursday, November 11, 2010

Menangis Tengok Movie?

semalam aku score gol lawa masa main futsal! gila terer!! eh, tak kena dengan tajuk..

korang pernah tak menangis sebab tengok movie? mesti pernah kan? aku pernah sekali.. (laki pun nangis ke woi!)

aku boleh dikatakan hantu hindustan.. yela-yela, aku mengaku... buktinya aku boleh nyanyi lagu hindustan lebih baik dari lagu melayu dan english... tapi percaya tak, aku tak pernah menangis tengok cerita hindustan?? korang kena percaya.. sila percaya~

banyak movie hindustan yang sedih-sedih macam kuch kuch hota hai, kal ho naa ho, dan yang paling sesuai sekali untuk nangis adalah kabhi khushi kabhi gham.. tapi aku tak menangis pun tengok.. aku just sedih je.. takde nangis-nangis macam orang lain..

yea, aku lelaki.. tapi aku dibesarkan di kalangan perempuan.. adik-beradik semua perempuan, jadi aku terdidik untuk MENGHAYATI setiap cerita yang sedih.. adik-beradik aku tengok cerita melayu pun boleh nangis~

tapi, aku pernah nangis sekali je masa tonton movie.. satu-satunya movie itu adalah ARMAGEDDON lakonan bruce willis, ben affleck, liv tyler dan ramai lagi.. bukan cerita hindustan ok!

aku paling sedih part yang dekat-dekat ending dia.. masa si bapa (bruce willis) sempat bercakap-cakap buat kali terakhir menggunakan satelit dengan anak dia (liv tyler)... yela, si bapa nak korbankan diri letupkan asteroid bersama-sama diri dia sekali.. mana tak sedih boleh cakap untuk kali terakhir, lepas tu dah tak boleh jumpa dah.. (apa ayat aku nih?)




ha, scene ni lah yang buat aku mengalir air mata tiba-tiba.. (guna gambar jugak akhirnya)

masa ni ARMAGEDDON tayang kat tv3 (masa tu aku sekolah lagi), scene ni sambung lepas nightline.. so, aku tengok sorang-sorang di malam yang hening, hatiku amat terusik.. rasanya, kalau aku tengok cerita ni sekarang confirm lagi senang menangis sebab teringatkan arwah abah..:')

tak salah orang laki nangis masa tengok movie.. menghayati!!! bak kata caki, ianya art!


Moral Of The Story - menangis adalah luahan emosi


Saturday, November 6, 2010

Pengalaman Pertama

tak tahu lah kenapa, sekarang malas betul nak menaip~

perkara: pertama kali nak makan sushi (ek eleh, orang lain lama dah makan woi!)
tempat: sushi king, berjaya times square
pergi dengan siapa?: dengan dua orang member perempuan (hehehe)

aku diperkenalkan terus dengan wasabi... dua orang member perempuan aku ni cakap wasabi tu pedas, macam belacan..

owh, aku suka pedas.. setakat belacan tak jadi hal.. eh, kata malas taip, biarlah gambar berbicara!


aha, mula-mula pegang chopstik.. aku cepat belajar tau! dah pro dah cara pegang tuh


ambil seketul, cicah sos dia yang dah dicampur wasabi sebanyak mungkin.. yela, dah kata macam belacan.. tengoklah betapa happy muka aku tuh..


first time masuk mulut rilek je... sedap-sedap kunyah, tu dia! pedas dia macam asap menyelubungi kepala aku dari dalam mulut naik ke otak.. bergegar otak aku rasa..!


berair jugak mata aku tahan.. ada la dalam 5 minit baru boleh biasakan diri~

dua orang member perempuan aku sedap gelak terkekeh-kekeh.. siap ambil gambar candid aku nih! siot kenakan aku.. nasib baik perempuan, kalau laki................ (tunjuk berani dalam blog sendiri)

bagi yang belum pernah makan (ada ke yang belum rasa? mu sorang je jay!) wasabi adalah satu entertainment ketika makan sushi.. pedas dia macam nak terajang orang.. ok, aku jakun.. sekian~


Moral Of The Story - sebelum membuat apa-apa yang disyorkan rakan, perhatikan mata mereka!



Tuesday, November 2, 2010

Final Piala Malaysia 2010!

ambo tokse kecek banyok.. nok oyak sini, ambo g bukik jalil sabtu baru nih! bakpo? sebak ambo pong g tengok kelate lawe negri sebiley jugop!


ready nok g stadium doh ni.. supo skalo, snap dulu dekak depe umoh.. wojik!


nunggu tuka tren kat chan sow lin.. sapa sini, sero supo duk kat padey bah koto baru doh-doh.. penuh baju meghoh!


situasi biaso di stesen lrt bukik jalil


sapo oyak ore kelate tok leh baik nge ore lua? sapo oyak?? sapo oyak?? natey!


ambo duk dekak bena nah nge nyokong negri sebiley.. ambo saksi jugop tengok botol air terbe dari tempat nyokong negri sebiley.. ha, pok dio start dulu!! sek klate kemah, siap sambut lagi botol air tuh..


ni time klate keno so koson! muko risa po ile anok haruan..


ni muko hepi lepas ref siup wisel penamat!!

tahnioh pado pasukey klate sebak berjayo memenangi pialo melaysia seteloh lebih 80 tahung menunggu.. adat pertandingey ado kaloh mene.. good game from negri sebiley..

ambo bukey saloh sore penyokong fanatik, lempar bedil + botol air blako tuh.. tapi sero jugop ati sebak media duk tunjuk hok klate jah ganah.. hok nyokong negri lua start dulu demo tok tunjuk.. takyoh la racism sangat.. kito ore melaysia blako.. jange duk babit politik la hal bola sepak nih.. ore rama g stadium sebab nok tengok ore maen bola, bukey mainey politik.. haihh.. serius pulok tibo-tibo... sh*t!





video


eh, aku update entry ni dengan letak video.. ni betul-betul lepas pengadil tiup wisel penamat.. hehe.. aku enjoy tau pergi stadium! (kalau kalah tak enjoy mana la)



p/s - berbaloi pergi tengok walaupun tiket mahal.. lenguh tangan sehari suntuk sebab duk kibar-kibar bendera 90minit!

maaf, tiada sense of humour~


Moral Of The Story - bola itu bulat


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails