Friday, May 21, 2010

BFF


urh! ini kesinambungan dari entry aku bertajuk Kawan kat bawah nih..

yea, rasa-rasanya aku dah ada kawan sejati... orang sekarang guna bff (best friend forever?).. tapi kali ni aku nak cerita bff lelaki aku.. (bukan gay yea!)

Mohd Farwalis @ Caki


kenapa panggil caki? dia yang suruh...

dia ni asal Johor Bahru, Johor.. suka bangga dengan johor dia tuh.. sekarang dah kerja dekat masum, serdang.. tinggal kat seri kembangan.. badan dia besar.. suka sepak orang secara tiba-tiba.. bajet cool... selalu kutuk gambar yang aku design! dia juga seorang yang sangat senang obses dengan sesuatu, sekarang obses dengan makanan.. durh~

dia ni suka sakitkan hati orang, tapi hati dia baik.. dulu masa belajar kat KPMIM, dia sangat ambil berat pasal kawan-kawan.. contohnya dia akan kejut am (kawan aku sorang lagi) secara caringnya untuk buat assignment bila am tido dengan senang-lenang padahal assignment hantar esok!

aku belajar erti kawan pun dari dia lah.. dia pernah cakap, "kalau kau cakap kat orang bodoh, kau mesti boleh terima kalau orang tu cakap kau bodoh balik".. lama sikit baru aku faham konsep tu.. hehe..:P

masa kat KPMIM dulu dia ni ketua sepak takraw kolej.. selalu cakap besar tapi aku selalu tengok kat tournament asyik kalah je.. aku tahu dia bukan betul-betul cakap besar pon, saja nak buat lawak yang cool.. aku terpaksa mengaku, mu memang cool la caki.. (terpaksa ok?)

sekarang kitorang agak kerap jumpa sebab aku belajar kat KL.. dia selalu ajak main futsal.. walaupun dia selalu sepak-sepak aku, aku tak kisah.. sebab dia pun tak kisah aku sepak dia! (tapi selalu aku la yang kena sepak).. haha!

Mohamad Ikhwan @ Cacat


kenapa panggil cacat? hahaha.. adalah sebab yang tak boleh diberitahu.. selain itu, masa mula-mula kenal, dia selalu panggil orang cacat! salah sikit je, bunyi lah "hang ni cacat ka?".. memang bermain kat mulut dia je..

dia ni asal Sungai Petani, Kedah.. awal-awal kenal panggil dia wan kedah.. start dari jai panggil dia cacat, kitorang semua panggil dia cacat.. bila kitorang panggil dia wan, dia gelakkan kitorang pulak.. %$@$%@#% punya cacat!

sekarang dia kerja dekat techsense, dekat sri hartamas kot.. rumah kat batu caves (tiap-tiap hari mengadap patung emas tuh).. mulut dia ni agak cibai sikit, selalu hina orang.. ayat yang paling aku sakit hati bila dia cakap, "asyik pinjam yang aku ja, hidup meminta-minta!" sedihnya aku!!

walaupun mulut tiada insurans, budak ni bijak orangnya.. kuat gak mengigau, siap pernah baling enset sendiri.. haha! perangai memang aku tak nak cerita, 40% je yang sopan (haha!).. tapi dia best student untuk batch aku! kepala otak dia boleh buat cincin (sangat geliga).. dia paling kreatif edit gambar (di kalangan member-member aku, caki no 2).. sangat caring kat kawan.. dia la yang kenalkan aku dengan seluar jeans (dulu aku suka pakai seluar poket banyak tuh).. dia pernah sound aku, "aku tengok hang outing macam nak pergi bersukan je jay" sambil buat muka mengejek! lepas tu aku terus suruh dia jadi perunding imej aku.. haha!

masa kat KPMIM dulu dia ni ketua ragbi kolej.. badan kecil je tapi leh jadi ketua? aku tak hairan sebab badan dia agak keras (tak nak cakap tough :P) dan aku pernah tengok dia main, dia nampak 'besar' dalam padang.. memang berdedikasi bila main.. (terpaksa puji T_T)

sekarang kitorang pun agak kerap jumpa.. ajak main futsal dia selalu tiada.. letih kerja katanya.. tak apa, lain kali ye cat?

Mohd Faizal @ Mohd Najib @ Jai


kenapa panggil jai? padahal ada dua @ kat atas tuh.. haha.. kitorang kat KPMIM memang panggil dia jai.. tapi dapat tahu yang dia dipanggil najib kat kawasan rumah dia.. cumelnya nama najib! haha!

dia ni asal KL rasanya.. mak ayah dia orang Kedah.. betul tak jai? hurm, kitorang selalu jugak panggil dia orang tua, sebab umur dia tua 2 tahun dari kitorang! (aku, caki dan cacat).. tapi perangai macam budak! mula-mula aku kenal dia, gaya matang nak mampos! bila dah kenal 2, 3 bulan lepas tuh, rasa menyesal pun ada.. haha..!

dia ni aku salute sikit.. sebab dia memang terror main sukan.. nak-nak lagi bolasepak dan futsal.. kat KPMIM dulu, lecturer-lecturer semua cari dia bila ada event sukan.. dorang semua serah or refer kat jai ni.. maknanya jai lagi hebat la handle event sukan dari dorang.. huhu.. kepala otak dia ni pun agak bijak.. pandai database.. buat assignment, system lambat-lambat je (orang tua kan!) tapi system dia sangat kemas! tiada error!

agak bertanggungjawab.. bila aku mintak dia ajar something, memang dia akan ajar sampai faham.. aku pernah gaduh besar dengan dia 2 kali.. yela, maybe mulut aku lancang kuning sangat dan dia terlebih emo sikit (dia kan tua!) so kitorang gadoh la.. ada la dekat seminggu tak tegur langsung even duduk sebilik masa tuh.. tapi, based dari gaduh ni la aku dengan dia boleh rapat gila-gila macam sekarang..

dia suka panggil aku macha! cibai punya orang tua! hahaha..:P

masa kat KPMIM dulu dia ni ketua bolasepak kolej.. jai ni semua sport leh main bola jaring

... dia jugak la yang asaskan team futsal aku, sekaligus merangkap kapten team aku yang dikenali Team Sayur..

sekarang kitorang kerap jugak jumpa sebab dia ni memang orang KL... kerja pun kat Pejabat Pengarah Tanah dan Galian WP.. selalu gak lepak rumah sewa aku suruh aku ajar maths! (dia dan cacat study sambil belajar kat utm jalan semarak).. aku dah lupa la maths weh..:P

Khairulamri @ Am


kenapa panggil am? dah nama dia pun amri.. am la senang... kadang-kadang kitorang (aku, cacat dan caki) panggil dia orang tua gak.. sama tua dengan jai.. heh..

dia ni asal Batu Pahat, Johor.. mula-mula aku tengok dia, muka gila lah serius! macam kaki pukul pun ada.. dulu kadang-kadang benci gak dengan dia, menyampah sebab perangai asyik nak dia je yang betul.. tapi bila dah lama sikit kenal, aku start suka dia.. perangai sangat macam sial! buat aku gelak je sepanjang masa.. aku sebilik dengan dia sejak sem 1 sampai habis.. 7 sem tuh.. macam mana aku boleh tahan duduk dengan dia lama-lama? T_T

dia ni lagi kuat mengigau dari cacat.. pernah dulu aku kejut dia bangun tidur untuk bersiap ke kelas, dia nak tumbuk aku lak! nasib baik badan mu besar sikit dari aku.. kalau tak aku tumbuk je terus (ececeh, tunjuk kuat dalam blog sendiri?).. perangai dia sangat menyakitkan hati.. cakap sikit je buat muka cumel, salah cakap je buat muka cumel, kena bahan pun buat muka cumel, bangga je buat muka cumel, aku bengang!!!

masa kat KPMIM dulu dia tak jadi ketua sukan apa-apa tapi dia main ragbi.. lari laju woo.. pandai buat sidestep (yeke eja macam ni?).. pernah menang gangsa 100m pecut masa tournament kolej.. aku pernah gak lumba dengan dia.. kena tinggal 3 tiang.. hahahaha! badan nampak berat tapi asal mu laju am!!!!!!

sekarang, dia ni sorang jela yang susah nak jumpa sikit sebab dia belajar dekat UTHM atau kuittho dulu nya.. depan rumah dia je pun U tuh.. ajak turun KL sangat liat.. tak apa lah am, jumpa mu kat facebook pun dah boleh buat aku gelak!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
inilah 4 orang kawan lelaki aku yang paling rapat.. rapat macam mana? rapat sampai tahap tak perlu ucap minta maaf dan terima kasih.. rapat sampai tahap kutuk dengan ayat paling kotor pun dah tak terasa apa-apa dah.. rapat sampai tahap dah tahu apa yang masing-masing suka buat..

bukan dengan orang lain aku tak kawan rapat, rapat jugak tapi 4 orang ni lah yang paling senang bagi aku dan aku tak perlu fikir ayat untuk bercakap dengan diorang sebab dah tau cakap macam mana teruk pun tak terasa langsung!

jiwa diorang dengan aku hampir sama, persepsi terhadap belajar, suka main sukan, enjoy benda yang sepatutnya enjoy, tak berkira, senang bertolenransi..

ni antara gambar-gambar kitorang...

last sem, dalam bilik aku..:)

Team Sayur... 2 kali juara kolej!

dalam library KPMIM.. yang baju biru tu liyana anith dan tudung putih nurazlin



tengah-tengah tu am, baju putih caki, baju hijau cacat, baju kuning jai, sorang lagi tu aku.. yea.. kami agak kebudak-budakan~

kita berjaya graduate bersama-sama...:)

aku paling suka gambar nih.. thanks to caki sebab rajin kerat-kerat gambar..:)


p/s: aku paling bengang, diorang suka gelak kaw-kaw bila aku cakap aku dah putih!

tapi aku gembira sebab dengan cara itu diorang menerima aku.. ngee..:P


well guys, i love you all..:*

Moral Of The Story - kawan sejati amat sukar dicari...:)

13 comments:

cicun said...

jay.kelakar.plus comel.plus semua lah.gila cool suma cerita.

semua jadi ketua.am je x.n mu pun x kan?hahaha

yang penting,aku sayang korg semua kot!

mu aku sayang lebih ckit sbb dekat kan skrg.hahaha:). <3

JAY said...

dell, aku ketua bola tampar la.. xigt ke mase kasukma dulu? hukhuk..:P

kate syg~ T_T

farwalis said...

game bola tampar = senang.


hahah

JAY said...

hahahahahhaa!!! yg sng tu yg mu xleh nk main tuh.. wahahaha!

~MisZ BintanG~ said...

comel.angau lah tu.rindurindu

JAY said...

hahahaha... da lame da babe nak buat entry ni.. tak terbuat je.. nanti aku nak buat bff perempuan lak kot.. ngeh2..:P

*Farahouri~ said...

haha...bgos...ade gak bedtyme stori ntok aku mlm ni...hehe

farwalis said...

masalahnya aku dah main bola nak buat apa main bola tampar.

kanina!

angelic babe said...

so sweet...!!!!! ahahahahahahha....

~MisZ BintanG~ said...

hmm...bff pompuan...spelah yg malang tu nanti..haha

JAY said...

makcik garang: hahahaha... mu suke cerita-cerita macam ni yea? nanti aku karang lagi ea.. khas untuk mu. hahaha..:P

caki: tak kira la.. yang penting mu tak pandai main bola tampar.. sama macam aku tak reti takraw.. lalalala~ nina karina!

ekin: heh... kitorang memang sangat sweet.. hensem-hensem pulak tuh.. ahahaha!

babe: hahaha... tunggu dan lihat!

Nurrain Elfrisha said...

bce psal caki je.
dah ckup.
=p

JAY said...

owh, benci caki!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails