Monday, February 7, 2011

It's A Match Made By God

status penganggur, memang sinonim dengan duduk di rumah.. jadi, banyaklah masa untuk menonton movie..

ha, tajuk post ni adalah tajuk salah satu movie yang aku tengok baru-baru ni (tengok untuk kali kedua).. hehe.. macam biasa.. hehe.. cerita hindustan.. heheheehehe!

It's A Match Made By God atau dalam hindinya, Rab Ne Bana Di Jodi.. lakonan shah rukh khan dan anushka sharma.. lama tak tengok cerita baru yang srk ni berlakon..

cerita ni pasal dua orang asing yang tak kenal satu sama lain tapi terpaksa berkahwin disebabkan situasi.. jadi, tiada perasaan CINTA (euww).. watak utama ialah surinder singh (srk) adalah seorang lelaki biasa dengan kerja biasa dan penampilan terlalu biasa (gaya lelaki sivik)... heroin pula taani (anushka sharma) digambarkan tersangat ayu yang akan membuatkan semua lelaki yang menonton jatuh cinta.. (aku salah seorang) hahaha!

bayangkan hidup berdua dengan orang yang tidak dikenali tanpa rasa cinta.. tidur berasingan.. kasihan si isteri, dah la dapat suami jenis slow, tak menarik.. sedangkan si isteri seorang rupawan dan periang sebelum berkahwin.. macam mana suami dia yang slow tu nak terbitkan rasa CINTA itu..

perempuan ni digambarkan dengan sungguh ayu..


suami-isteri yang tak kenal hati budi

eh, tadi sivik.. ni siapa pulak?


cerita ini sungguh indah.. bukan seperti cerita hindustan yang lazim.. tiada unsur-unsur lucah..


ok dah.. malas cerita, nak tahu sila download dan tengok.. datang copy dengan aku pun takpe.. kalau tak nak membazir DVD Player kat rumah, belilah DVD dia.. haha!

lepas tengok cerita ni baru aku faham kenapa sekarang ramai awek hot tapi balak diorang lelaki sivik.. *terpengaruh dengan cerita


Moral Of The Story - Match Made by Allah

13 comments:

m!S$ sImpLe.. said...

wahaha asyik cerita keling jerk...ngeee~~

zul said...

komen diatas ada rasis beb..

tp aku pun xsuke statement ni jay...

"...lepas tengok cerita ni baru aku faham kenapa sekarang ramai awek hot tapi balak diorang lelaki sivik.. "

kakakaa..mcm haram

JAY said...

miss simple: hehe.. ala, pilih-pilih jugak cerita hindustan.. tak semua tengok.. huhu!

zul: hahahaahaha!!! serius.. mu tengok cerita ni baru mu tahu.. hahaha!

mcjust.lol said...

ooo ni ke cite hok mg oyak tu din?

natashacherahim said...

;D

JAY said...

ejah: cerita ni la!!!! mesti mu menyesal tak ambik.. hahaha!

sha: nak jugak ke? haha!

a little less conversation said...

nape pelakon pompuan dalam cite ko tgk ni comel eh?? hurmm patut la bapak ak suka tgk cite hindustan..

natashacherahim said...

burn lam cd nnti sha g amik

JAY said...

anugerah Tuhan... tak pun dia selalu minum kacip fatimah kot.. hahaha!

JAY said...

copy jela terus.. senang... huhu

natashacherahim said...

dop peheyy...copyy????

JAY said...

maghi dumoh, bowok pendrive.. huhu!

natashacherahim said...

HAHAHHA...pehey2..sorry...sometimes sy sgt slowww...hakhakhak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails