Wednesday, February 2, 2011

Mengorat!

Selepas menyelam, menggelongsor dan melukakan kaki di Jeram Pasu, kami sekeluarga singgah di sebuah kedai nasi ayam di Pasir Puteh..

Apa lagi, aku pun bedal la nasi ayam dengan milo ais! Sup dia sedap, nak-nak pulak aku dapat bahagian paha.. memang puas aku makan! aku suka ‘paha’.. kahkah!

Sesudah makan, kami pun beransurlah menuju ke kereta..

Tiba-tiba,

“Adik! Adik!” makcik yang jual nasi ayam tu panggil aku sambil melambai-lambai..

Aku berjalan menuju ke arahnya.. kelihatan dia sedang memotong daun salad menggunakan pisau besar, mahu aku menolongnya memotong barangkali..

“ni ha, ado ore buwi nombo telipon ko awok” seraya makcik tu menghulur tisu..

Erk! Orang bagi nombor telefon dekat aku?

“dio minak ko awok tuh” sambung makcik tu lagi..


terpaksa sensored nombor dia.. nanti korang adjust dia pulak! jeleslah aku! hahaahaha!


Aku terkedu, first time jadi macam nih.. perempuan bagi nombor telefon dia kat aku guna TISU.. memang betul-betul handsome rupanya aku! Kahkahkah!!

Teringat pulak iklan AXE kat tv.. tapi aku pakai NIVEA je!


siapa lagi nak nombor telefon aku hah?


p/s: efy, saya penganggur dan tiada kredit.. sori.. ahahaahhaha!


Moral Of The Story – mintak lah depan-depan!


18 comments:

natashacherahim said...

eeeee,,,jeles i

JAY said...

u try la buat macam ni kat i jugak.. hehe!

anna said...

abe jay. nah no tepon kawe.

01x xxxxxxxx
*cari tisu toilet

hahaha :)

Nufa Faiz said...

biasalaa pompuankan pemalu orgnyaa... tkkn nk mintak depan2 kot.. kikikiki

JAY said...

pompuan tu rabun.

.:MisZBintanG:. said...

tahniah...

Haa Fakihah said...

eh silap td x igt log out. haha. POMPUAN TU RABUN!

CM. said...

ermmm, awk pasti ke efy tu bukan makcik tu? haha.

JAY said...

anna: haahahahaaa.. nop nop nop!!!

nufa: hehe.. sekurang-kurangnya saya boleh tengok muka kalau depan-depan.. huhu..:P

kacik: natang tak logout!! dengkilah tuh.. hahaha!

babe: tahniah??

mas: tak.. confirm tak.. sebab muka makcik tu masa bagi tisu tu masam je.. jeles gamaknya.. hahaha!

frwls said...

esok aku nak pakai nivea dengan axe!

JAY said...

HAAHAAHAHAHAHA! terbukti berkesan caki!!

natashacherahim said...

lg afdal kalau awk yg betindak mcm pompuan tu...:)

JAY said...

ahaahahaahaa.. nantilah dulu.. belum bersedia...:D

gelarezz said...

1 - confirm mak cik tu salah bagi..ntah2 awek tu nk bagi number die kt org lain

2 - giler ah!tk sangka kat malaysia ade gak prmpuan otai camtuh..aku ingat dlm cerita omputih je..haha

T' Cer Zakiyah said...

wow... ensemnya hero hindustan nih... patut pon ado oghe nok ngurat... wakakaka...
cepat2 lah dpt kijo... buleh make gula kawoh cepat sikit...

JAY said...

farah idayu: mu memang tak suka aku disukai kan? hahahaha!!!

mokyah: hehehe... itulah.. sambil-sambil cari calon..:D

fathiyyahISMAIL said...

din , betullah dia rabun +__+
power banyak tu xD

Britshilia said...

Quote "Aku terkedu, first time jadi macam nih.. perempuan bagi nombor telefon dia kat aku guna TISU.. memang betul-betul handsome rupanya aku! Kahkahkah!!"

Susah kalau dah perasan hensem. Tahap Vainity mmg tinggi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails