Thursday, January 20, 2011

Ringtone

Pada suatu petang,

Dalam perjalanan ke KL Sentral menemani bos (member aku) mengusha-usha tempat shooting untuk final year project nya..

Macam biasa, aku bermain message dengan teman tapi mesra.. tiada awek, teman tapi mesra sahajalah yang sanggup menemani seorang bujang yang agak kacak ini..

Masuk ke dalam lrt star, aku meneruskan permesejan aku.. kerap kali lagu My Love dendangan Justin Timberlake berkumandang.. iyelah, aku buat jadi message tone.. penumpang-penumpang train pun kadang-kadang tertoleh ke arah aku setiap kali message aku masuk.. terganggu agaknya, handset aku suka hati lah!

Sampai di satu stesen, seorang lelaki cina berbadan tough tangan berketul-ketul masuk dan duduk di depan aku.. bestnya la kalau badan aku macam tu, detikku di dalam hati..

Message aku masuk lagi, lelaki cina itu menoleh.. sedikit segan aku kerana mungkin baginya lagu justin timberlake ni lagu gadis-gadis kot.. lantas aku mensilentkan handset aku..

Tetiba,

“kekasih, tulis namaku.. di dalam diari hatiku” (ringtone lagu siti nurhaliza)

Lelaki cina di depan aku seraya menjawab panggilan telefonnya..

Mak aihh!!! Dia lagi jiwang dari aku!!!!! Sia-sia aku malu kat dia!

Moral Of The Story – sokonglah muzik tempatan


13 comments:

Haa Fakihah said...

HAHAHAHHAHA aduiiii. tukar la weh bnyi msj mu beci aku.

frwls said...

dah kena usha dengan body ketul baru nak silent?

tak paham-paham bahasa...

henset ko suka hati ko?

habis rokok Duang suka hati Duang?

dengan Duang Duang nanti aku sepak!

ermmm... panjang jugak komen aku ni

JAY said...

kacik: hahaha.. jeles ah tuh.. haha!

caki: dah perut mu suka hati mu!! hahaha!

efa fairuz said...

jap jap.. nak ambik nafas... hmmphhh...













GAAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHHHAHHAHHAHAH!!!

hahaha jiwo molek mamat tuh hahaha dah la lagu ct.. =))

citahrudin said...

bujang yg agak kacak?

bujang yg agak kacak?





T_T

.:MisZBintanG:. said...

haha. babe, my love lagu aku tu. haha. eh, 1malaysia gila uncle tu pkai lagu ct. ko pun pkai la lagu mauja hi mauja ni..haha...ala2 1msia la gak..

JAY said...

kakak: hahaha! laki pun minat siti dowh.. haha!

tah: mengapa? ada masalah dengan kenyataan tersebut? haha!

babe: lagu mu? sehati sejiwa lagi kita! hahaha! memang nak tapi malas nk cut lagu la.. yea, aku pemalas! hahaha!

anna said...

kejiwangan tidak terukur dek muscle2. uncle tu betul2 support produk tempatan.
bwahahahaha :D

JAY said...

ana: hahaha... mana la tahu.. badan tough ingat suka lagu rock je.. hehe!

anna said...

bdn tough suka lagu jiwang.
fewitss. dlm hati ada taman dow.
ke guane gu? harharhar

Haula Hati said...

awek dia peminat siti kot. takpun kena pakse ngan makwe dia kot??

bhahahahahahah~
sabor je la~

Syuxer Melankolia said...

hahahah lawak...lelaki cina tuh minat lagu ct rupenye hhehe

Britshilia said...

citahrudin said...
bujang yg agak kacak?

bujang yg agak kacak?

T_T

ohohohohoho ader jugak org yg memahami aku.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails