Friday, January 29, 2010

Lagej??

lagej? ya lagej.. nak tahu apa dia? ni ha...





lagej ni sebuah buku tau.. kalau ikut definisi yang betul ianya adalah himpunan penulisan penulis-penulis mengenai kisah hidup mereka.. mereka-mereka ini terdiri dari penulis blog yang terpilih.. senang cerita, tulisan-tulisan mereka di dalam blog telah ditransferkan ke dalam bentuk buku.. aku tolong promote buku ni sebab salah seorang daripada mereka adalah member aku, caki..

suatu hari,

"jay, ko ensem kan? orang ensem suka baca buku dow. apa kata ko beli buku lagej?" kata caki kepadaku melalui yahoo messenger.

"em? lagej tu apa? tak pernah dengar pun?" aku membalas.

"ok, macam ni. lagej ni buku yang isi die diambil dari blog-blog yang terpilih. seronok dow kalau ko beli"

"yeke? cuba beritahu aku apa kebaikan yang aku dapat bila beli buku ni?" tanyaku sekadar nak memuaskan hati caki.

"banyak dow. "

"ko boleh baca masa ko tengah tunggu tren lrt."

"boleh baca masa ko tunggu bas nak pergi kolej."

"ko pun boleh baca masa lepas sembahyang."

"boleh baca masa tengah panaskan badan nak main futsal."

"yang penting sekali, dalam buku ni ade tulisan aku. nama aku beb kat depan nih.!"

"gulp!" aku terkedu. oleh kerana mengambil kira faktor kwan baik, aku beli la satu. boleh tahan la jugak aku baca. layan pun layan. sekarang tak habis-habis lagi sebab berebut dengan budak rumah yang nak baca jugak.

semalam, aku ada main futsal dengan membe-membe aku seperti jai, zul dan caki pun ade sekali la. seraya dengan itu si caki ni menghampiriku dengan membuat muka cool, "jay, beli buku lagej. aku ada bawak satu lagi."

"!!!!!"

p/s : nak lagej? email ke chuckypunyer@yahoo.com. untuk lebih info

Moral Of The Story -membaca amalan mulia

7 comments:

farwalis said...

gulllppp

JAY said...

bgus x aku promote??

mcjust.lol said...

waww~ siap wt buku~ maju2!! =D

farwalis said...

malu dowh aku

JAY said...

[ejah] haa, mu igt maen2 ke wt blog nih?? hahaha..:P

[caki] sori r wat mu malu beb.. xbermaksud pn.. hahaha...:P

cicun said...

mantap!macam menarik.:)

JAY said...

beli la dell... aku tlg jal nk?? hehe.. bak rm1o...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails