Friday, October 8, 2010

Hindustan Lagi?

owh, semalam aku ke lowyat pusat barangan IT terkemuka di Malaysia.. promote tuh..

kenapa? sebab laptop aku rosak! skrin berkelip-kelip kusangka api, then padam terus.. tergendala lambakan assignment aku selama 3 hari (kalau laptop tak rosak macam mu buat je assignment tuh kan?)... tak sanggup menguji kesabaran diri lagi, berpegang pada kata-kata "serahkan pada yang pakar", seraya terus ke lowyat merawat laptop yang sangat nazak..!

*****

ditemani 4 lagi rakan yang sama ensem, aku singgah di sebuah kedai di dalam lowyat.. bertanya adakah kedai tu boleh membaiki laptop, jawabnya kedai itu hanya menjual barangan sahaja, membaiki laptop pergi belakang-belakang sana.. (malunya woi 2 tahun ulang alik lowyat ni boleh tak tahu tempat repair kat belakang!)

*****

laptop saya ni ada skrin problem, katanya aku pada tuan kedai yang berketurunan india muslim... "how do you know the problem is the screen? i think ar the problem is the motherboard.. bla bla bla bla"... ok, aku angguk setuju dengan semua dia cakap... dia power lagi.. kalau aku kena tipu pun aku tak tahu.. then, katanya aku boleh jalan-jalan dulu dan sejam kemudian boleh datang ambil...

lepas sejam 28minit, aku datang balik.. tuan kedai sengih memanjang.. suka la tuh dapat duit! dia demo sikit laptop aku, explain benda-benda yang sepatutnya.. hulur duit, dapat resit... owh, sekejapnya duit boleh habis...T_T

"bos, u have a lot of hindi movies ar.. u really like hindi?" tiba-tiba tuan kedai tegur.. aku hanya mampu tersengih...


dem! privasiku dicerobohi!!!!!



Moral Of The Story - gunakan laptop dengan cermat.. jangan bagi rosak


9 comments:

frwls said...

kesian.

dia tahu tak ko pakai boxer byford?

zul said...

itu bru cter hindustan,gmbo2 aku yg ko smpan mesti dia tgk jugakan?

mcjust.lol said...

ahahahahah mesti tuan kedai ambik movie hindustan mg! :D

brape ya repair laptop?
ejah repair printer baru ni 30

JAY said...

caki: rasanya tahu kot.. aku ada gambar bogel.. hoho!

zul: tahu takpe!! dia kenal mu kot!

ejah: huhu.. aku rasa macam tu jugak.. mu kena 30? aku kena 300!!

fndrocka said...

Siot je.kalau iye pun ushar file org..diam2 sudey

JAY said...

fendi: hahahahaahaa.. aku rasa dia dah siap copy kot~

sayasayangkamuhamim (: said...

singgah . (:

Mat Pintu said...

salam kenal...

hg pun lyn hindustan ke?? yeah! ada geng

Britshilia said...

gahahhaha kalau aku dah buang dah laptop tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails