Friday, December 24, 2010

Peristiwa Hitam Putih

Pada satu malam yang sejuk, hujan gerimis mengundang

Kami sekeluarga menonton PAPADOM yang ditayangkan oleh Astro Prima. Dalam keadaan berbaring mengikut keselesaan masing-masing, aku lebih senang baring mengiring..

Oh ya, disebabkan suhu sangat sejuk aku hanya mandi sekali sehari je..

Sedang syok menonton cerita yang kadangkala nakal kadangkala sedih kadangkala drama...

“peleppeekkk”


Bunyi sesuatu mendarat di bahu aku.. aku terbau sesuatu.. aku dapat agak..

Tak semena-mena aku bingkas bangun dengan berhati-hati bagi mengelakkan benda yang mendarat di bahu aku itu teralih, mencapai tuala terus ke bilik mandi..

Sesudah mandi, sudah wangi.. landing di tempat yang sama.. sekadar untuk melepaskan geram seraya aku berkata


“menatang cicak berak atas aku!!!”


Adik-adik aku gelak kurang ajar!!


Moral Of The Story – patut lah kita disunatkan membunuh cicak.. nak-nak hari jumaat


7 comments:

Syuxer Melankolia said...

hahahh..petanda ia suruh mu gi mandi..dia xtahan dah ngan bau mu kot..hahaha

Pencacai Alim said...

sib baik cicak..kalau manusia?

Apai said...

hahaha...maybe cicak tu ingat ko tandas awam kot..hahaha

efa fairuz said...

bahahahahahhahahahahahhahaha =)) die suh mu g mandi..

Haa Fakihah said...

hahahahaha. aku suke gile!

mcjust.lol said...

cicak mmg dah aim nak berak atas mg din.. bahhahahahaha!!

Sara L!sa said...

hahahahaaha...suke r weh !!..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails