Monday, April 26, 2010

In Memory, Abah : Part 2

ni lagu abah.. tak sangka ada dalam youtube.. aku sangat sedih dengar lagu nih... mengalir laju air mata aku... aku dapat bayangkan abah nyanyi untuk anak-anak dia...

dulu, bila ada lagu ni dekat radio, abah akan nyanyi.... bila abah cakap lagu ni dia yang nyanyi, tiap-tiap kali lagu ni keluar dekat radio kitorang akan kuatkan volume sampai abah senyum-senyum malu... bila abah happy dia akan nyanyi lagu ni... mama pun kadang-kadang tergila-gilakan lagu nih... kitorang adik beradik memang akan suka bila dengar lagu nih...

lagu ni didaftarkan dengan tajuk kelohan dara dan dinyanyikan oleh wan salman... tapi abah pernah cakap yang lagu ni dia yang nyanyi... maybe sebab zaman dulu recording data semua tak tersusun sangat... tapi bila dengar-dengar balik, memang suara abah... dah suruh abah pergi claim, dia tak nak... dalam badan abah ada darah seni... aku tak hairan if lagu ni memang lagu abah.. sebab abah memang aktif menyanyi masa dia muda-muda dulu...

video

lagu ni selalu ada dalam radio Klasik Nasional...


abah, ijen sangat rindu abah.... nak dengar abah nyanyi lagu ni lagi....T_T


Moral Of The Story - ingat kenangan gembira bersama yang tersayang

7 comments:

*Farahouri~ said...

jay, tabah ok! plz!! :(

JAY said...

baek farah... sedang cuba...:)

~MisZ BintanG~ said...

sedapnye suara T_T

JAY said...

kan babe... tp sore aku x menurun...:)

efa fairuz said...

:(

farwalis said...

uh aku dah dengar dah.

sayu kalau dengar.


dunia je. tak lama.. sabar

atia™ said...

adik pn nak dgr abh nyanyi lagi .. ~ T_T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails