Thursday, May 28, 2009

My Lovely HNDBIT Batch

Julai 2004, pertama kali aku menjejakkan kaki ke Kolej Profesional MARA Indera Mahkota, Kuantan.... fikiranku ketika itu langsung tidak terfikirkan bahawa aku akan mengecapi, menikmati, merasai dan menghargai banyak kenangan manis yang bakal aku tempuhi.... kita seramai lebih kurang 50 lebih telah menggunakan ID number yang bermula dengan IHD, menggambarkan bahawa kita adalah pelar HNDBIT... perkenalan dengan seorang demi seorang rakan baru sedikit sebanyak menggagahkanku untuk lebih bersemangat mengharungi hari belajar, aktiviti di kolej.... (arrgghhh, letihla aku wt ayat camni)...

aku rase beruntung sangat2 dapat kenal korg (semua budak batch termasuk yang dibenci, yang dipulaukan) sbb bile jumpa korang, macam2 peristiwa dan aktiviti yang kita dah lakukan bersama.... dari situ timbul kenangan manis seperti datang kelas lambat, berjaga malam wat asgmnt last minit, lepak kat cafe usha awek, duk fewwitt2 kt budak perempuan bile dorang lalu depan hostel kita nak g kelas, maen futsal kat jalan tar depan hostel, sambut besday baling telur+tepung+air (ade yg smpi kne mrh ngn ustaz amir), maen sukan kt padang (bola, netball, volleyball, takraw, ragbi), organize HND week, join aktiviti yang kolej wat, ade kejohanan futsal, ade yang kena kacau hantu kat toilet hostel, memkak tgh2 malam, lawan PES, bincang pasal system, online kat cafe sampai pagi, g explore blok akademik baru malam2 (mase tu blok tu br siap dan x digunakan lg, so, agak seram la), jaga koop, ade yang jadi MPP, menang pertandingan nasyid, sound budak junior yang kurang ajar, bukak puase ramai2, wakil kolej untuk sukopma@kasukma, balik kampung ramai2, balik kolej dari kampung pun ramai2, tengok bola kat bilik tv, daki bukit panorama same2, berkelah kt balok 2 hari 1 malam ramai2, guna LMS untuk contact satu same lain semasa practical, dan banyak lagi la yang aku tak dapat nak fikir pada pukul 2 pagi lebih ni.....

dan, tak sangka waktu kita semua kat KPMIM tu sekejap sahaja.... kita dah grad, dan dah nak hampir setahun dah pun kita grad.... aku rase seperti baru sahaja daftar diri sebagai budak HND BIT.... aku rasa sungguh bersyukur dan best sangat2 sebab batch kite unite!!! untung dapat jumpe korang..... korang telah membuatkan aku merasekan yang hidup ini sungguh bermakna...

AKU SAYANG KORANG SEMUA!

disebabkan banyak sangat kenangan, aku upload gamba yang leh mengalirkan air mata aku bile aku duk layan gamba2 ni sorang2... hukhukhuk...:P



same2 join amazing race, 1st, 2nd, 3rd place semua kite sapu... hahahaha...:P


budak2 pompuan berpakat beli kain corak same tuk wat baju, da jadi macam seragam da.... walaupun kat kolej tiada seragam.... bukti unite!!


mendaki bukit panorama, sungai lembing.... besnye....:)]


majlis anugerah pelajar cemerlang... ramai yang dapat naik pentas.... congrats!!


karnival keusahawanan..... bukak gerai jualan ramai2.... ni baru budak ppuan... yang bdk laki aku xde gbr la... sori2...:)


kita semua (satu batch) bukak puasa ramai2 kat cafe... bagus tul korang...


last sem, berkelah kat balok ramai2... nak wat dinner skali ngn lecturer da tak sempat nak organize, kita wat kita2 jela... jadi molek.... hohohoho...:P


lastly, kita grad kat picc.... sekejap je kan?? tibe2 da grad....:'(


my lovely2 hndbit batch... tanpa korang siapalah aku..... sayang korang semua.....:*

sebenarnya banyak lagi gambar2 aku nak letak... tapi nanti blog aku ni penuh ngn gamba jela pulak... pape pun, time kasih kepada korang semua: caki, am, cacat, jai, aime, atan, zali, pokloh, lupi, duang, zeri, mat bone, apih ganu, keon, pekan, sepul, amer, sudin, pali, wan seven, bos, jiji, nuar, wan besar, lan, fatem, caca, aimi, gadisa, mimi, nurlin, nina, fazira, amoi, dell, liyan, yati, ina, zira, ecah, kak da, dilah, mok, yana, syap, ain, eni, sol, imah, zaza, elia, adah n noni sebab sudi berkawan ngn aku......:'(

aku bangga pernah memegang status sebagai budak hnd ngn id number, ihd 04-07-037.... kerana aku ade kawan macam korang....

Moral Of The Story - akula manusia yang idup dalam kenangan... sob..sob...:'(

tata.....:P

15 comments:

m e E n said...

kuntum hati kao ni.
bagos.
ko x bangge ke dpt kenal aku dol?

.fARhANA. said...

cite pasal adek1\2 kesygan maner lak?
chaki dah wat dahhh~

;]

JAY said...

hehehehe.... sabo la... br je blaja wt blog... satu2 eh?? hehehehe...:P

::~~ pAri~paRi ~~:: said...

hoho..sunggoh indah dpt kekawan yg happening cam korg.. aku takde peluang camtuh pon..
tak usah la ditanye mengape.. hanye aku saje yg tahu.. tidak perlu dihebahkan pe yg telah aku lalui sejak 2001 sehinggalah sekarang..walpn sumenye pahit belaka..
biarlah rahsia..
^___^

notakaki: kawan dgn org yg tak pernah bersua muka lebih indah dr bersua muka..tu bg aku..hiks.. thanks jay sbb nk kwn aku yg sgt baik hati ni...kih3.. =P

NYOR said...

uwaaaa....teringat kenangan2 lame..sedey nyer..ahakz!!!

::sweet black village:: said...

aku?nk gak..
aku HND gak..
lebeh super senior dr korg..lbh lama duk kat KPMIM tuh..hahahhahahah

Mohamad Ikhwan bin Abdullah yang kacak, tampan, bergaya, disukai ramai, berlemak sedikit tetapi manis dan mempunyai daya kepimpinan yang tinggi said...

oh! amat tersentuh hati aku sambil mengusap2 air mata yang meleleh. (aku tgh potong bawang k. jgn salah paham lak)

so, sapa nak organize reunion lak?~ mwahahahahaha~

tunggu lama2 kang, masing2 bawak bini/suami lak~~

nanti dengki!~ ;)~

JAY said...

to yamin - aku bangga ngn sme org yg aku knl... tp nk cite sme x abih... hehehe...:P

to fana - tgu jela... nnt owg upload... hohoho...:P

to izzati - hoho... mu da ade aku kan?? xyah kwn ngn org len da... aku bes... hahahaha....:P

to yati - bes kan?? rndu kt kpm rse.... mu wat la gak... hohoho...:P

to mira - aha, xde2... mu bkn bdk batch aku.... (nada diskriminasi)... hahahahaa...:P

to cacat - nk wt reunion da ke?? kite salu jupe kt kl tu bkn reunion da?? hahahaha...:P

~MisZ BintanG~ said...

jgn nanges2 ea babe...

kenangan indah buat kita mahu hidup mengumpul kenangan-kenangan indah lagi..

hehe

sokong fana!!!!ahahx

efairuz said...

mu memang hidup dalam kenangan la din...ish ish.. T_T

::~~ pAri~paRi ~~:: said...

muahehe~~
kawan ngan mu..ku jadi gile la..
lalalala~~

farwalis said...

eh leyh jiwang siak~

JAY said...

to caki - hahaha... bia ah... hahahaha...:P

zolberlyder said...

The best momories kat KPM kan?walaupun banyak nama samaran diberikan kat kolej tu..hehee..tapi kenangan best gler kan??Idop geng2 kite..ngeh2!!

JAY said...

hahaha... tul doh tu tan.... rindu gile same kenangan...!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails