Friday, May 29, 2009

Kucing Siot!

siot punye kucing - gambar hiasan

semalam...
aku pegi main futsal kat real 7, kat pasir tumboh.... main kul 10 mlm, 2 jam lak tuh.... aku main skali ngn bdk2 yang pergi lata tembakah aritu.... huhuu....

tapi, aku bkn nk cite psl futsal nih, nk cite bile aku da balik main futsal.... hihihi.... aku balik ngn saif, tq ye saif hantar aku kat umah... lps je saif dan pnumpangnye (amer n zuher) balik, aku pun pergi la ketuk pintu dan bagi salam,"assalamualaikum, ma.... ooo maaa....."... yela panggil mama aku tuk tolong bukak pintu... tapi mama senyap je.... mase tuh dah kul 2 pg.... logik la gak kalau mama da tido pun..... lepas tu aku bukak tingkap bilik adik aku..... "adik!! adikk!!"..... siot tul.... tido mati rupenye.... aku nak kol abah aku, kdit aku x cukup tuk kol.... adik aku yang slalu berjage malam tu plak tido umah mentua die..... so, aku da fikir2 mmg aku tido luar la mlm ni( semalam)..... lagipun, aku malas nak wat bising pagi2 buta dengan mengetuk pintu kuat2.... nanti RELA kg aku datang cekup aku kate nk mencuri lak.... aku pun mula la membersihkan tangga umah aku tuk dijadikan tempat aku landing......

nak dijadikan cerita, bila dah duk sorang2 dengan senyap sunyi camtuh mula la aku dah fikir yang bukan2.... tiba2 je fikiran aku menjurus ke arah hantu2 yang aku tgk kat tv.... kuaja tul... da la malam tadi malam jumaat.... umah aku lak umah kg, jalan depan umah gelap je.... nsib baik abah aku x tutup lampu luar.... haihhh... macam2 dah aku bayang, pocong la tiba muncul kat jalanraya depan umah aku la, pontianak duk atas bumbung la..... aiseh men.... tak leh jadi.... aku pun try kejut adik aku lagi.... aku konyok2 beberape helai suratkhabar yg memang ade kat tangga, baling2 kat adik aku nak bagi die sedar... beberape balingan aku da kene kat muke die, tapi leh die wat rilek je... confirm tido nyenyak gila.... aku dah putus asa, aku pusing badan je menghadap kat jalanraya depan umah,

TUPPP!! ade lembaga putih kecik2 duk tgk je kat aku.... macam si** punya kucing! yang duk tenung aku cmtu rupenye adalah kucing...... aku dah terkejut... dalam hati aku dah mencarut2 dah..... tak gune punya kucing....

lps tu,aku lepak2 kat tangga sampi lebih kurg kul 3.15 la (sejam lebih gak aku kat luar umah), aku terfikir nak msg
nurul huzaimah.... membe aku yang aku cnfirm slalu tdo lewat.... nsib baik cukup kdit tuk msg die.... die reply, pastu die transfer kt aku RM5 kredit (sbb aku mintak) terus aku kol abah aku.... then abah aku jawab dan bukak pintu tuk aku... berakhir la malam saspen tuk aku.... huihhhh..... kucing2 pun aku leh takut gak.... terkejut gak aku walopon aku lelaki tulen, yela sebab sebelum tu dah fikir macam2 hantu.... haihhh....

Moral Of The Story - jangan balik lambat.... hahahaha...


tata...:P




14 comments:

efairuz said...

hahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahahahahahahahhahah lawak gile!!!

sian ke mu..natang goh kucing tuh..kalu aku pong aku takot weyy..hahaha

::~~ pAri~paRi ~~:: said...

muahahahahahahaha...
padan muke...sape soh balik lmbt sgt..
kih3..
nape pas da masuk umah tak ajk kucin tuh tido skali ngan mu..??
kuhik3...
nape la tak gtaw aku..aku leh kasik topup kt ko..ish3...

::~~ pAri~paRi ~~:: said...

hialng kekacakkan mu wan faizin..hiks..
kucin pon takot..kih3.. =P

macha_sezs said...

tumpang baca~

hahaha.
nasib ade member tak tido lagi..

JAY said...

korg gelak ea?? xpe2... sape2 pun goyang dol dlm keadaan cmtuh... hahahaha...:P

JAY said...

to atie - bitau kau?? kdit celcom aku expired.... lagipun kau kan tdo awl bile aku xde... hahahaha....:P

::sweet black village:: said...

hahahhha...
kene kunci dr luar ke..?
wahahahah..
mst kau takut slpas tgk cite keliwon kat real 7 kan.hahhaha

juzcallmesharz said...

hahahaha....

klaka weh...

kat kucing pon ley takut bile pk bkn2...

ingt laki xtakut ngn hantoo...

:p

::~~ pAri~paRi ~~:: said...

ak ah lorr... ku lom tito ag time tuh..
tggu mu lame sgt..hahaha~~

m e E n said...

muahahaha~
lelaki tulen tak semestinye
ade perasaan gitu doh.

JAY said...

hahahaha... ceh, klu korg terkejut pn jd same mcm aku gak... hahaha...:P

::~~ pAri~paRi ~~:: said...

hahahahahaahahahahaha~~ best entri mu nih...hiks.... ^_____^ sgt klaka... 3 bintang ckop... hahaha~~

souls said...

ahahah..
apa2 je la jay.
mu nih..
len kali blk la lewat kan.

nnti jmpa plak kucing itam.
tau la mu.
mwahahahaha...

atia™ said...

yg ta tahan nye muke nih yg kne baling ngan srt khbr ~~ !
=pp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails