Wednesday, August 18, 2010

Mekap Tebal

wooopp!! sori dah lama tak update blog.. mesti korang bengang tengok entry yang lama and sama je kan? (bajet hot, padahal follower nasib baik je sampai 100 orang tuh.. hahaha!)

tak tahu kenapa sejak kebelakangan ni aku asyik terserempak dengan perempuan yang bermekap tebal... (belum apa-apa terus dah masuk isi penting?)

aha.. nak mengomen sikit pasal mekap-mekap tebal ni..

ye, lumrah perempuan bermekap..
iyelah, nak nampak cantik dan menarik di depan orang ramai..
kalau mekap biasa-biasa tu boleh la terima.. ni sampai dah lain dari muka sendiri apekehal nye yop?

mostly lelaki tak suka perempuan yg suka mekap tebal-tebal nih.. kitorang lagi senang tengok muka yang neutral.. macam lega je bila tengok..
mekap pun boleh kalau nak tutup aib pada muka macam parut ke apa tapi tak perlu lah tebal ye tak?

bermekap tak salah tapi janganlah sampai melampau.. sampai buat orang nak tengok pun TAKUT...
tak berat ke muka eh sebab kitorang (lelaki) tengok dah macam kena tampal dengan apa dah muka..

tak perasan ke kalau dah mekap tebal sangat nanti nampak macam ni ha..

caakkk!!


p/s: ada gak lelaki yang jenis nak mekap-mekap tu pun satu hal jugak! adeh~

mekap = make up *malas nak eja kut english


Moral Of The Story - Islam hanya membenarkan perhiasan seseorang wanita untuk tatapan suaminya sahaja



8 comments:

Me,Myself.....& ai said...

yer,baik abg jay...

citahrudin said...

mekap tebal = pinggan lekat kt muka

Apai said...

ohooo...lebih baek sedare wat kursus mak andam pade pompuan diluar sane...hahah..ade bakat..

zul said...

simply siti khas tuk kulit wanita asia..kakaka

Juz Call Me Sharz said...

:p

biri-biri nakal said...

kalau wax rambut tebal cmne.?

dunspeak♥ said...

hehe mekap tebal berapa inci tuh??hehe

JAY said...

nik zaleha: gud!

tah: hahaha... nak senyum pun seksa..

sopi: haha... tak suka ah.. haha!

zul: hahahahaha... mu tau jugak ea..:P

amoi: :D

pali: takpe!!

dunspeak: sampai tak nampak rupa.. nanti nampak macam pondan lak.. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails