Friday, August 27, 2010

Roller Coaster

hari tu masa pergi bersuka-ria menghilangkan duka di sunway lagoon bersama rakan-rakan, hampir semua permainan aku main.. satu je aku tak dapat main, roller coaster!!!!!

aha, ni roller coaster (bongok jay, macam lah orang lain tak tahu!)

aku tak pernah main roller coaster.. rugi kan hidup camni? haha! (kumpul ilmu agama lagi penting la jay!).... jadi, bila pergi sunway lagoon, aku nak main lah.. sebelum pergi tempat roller coaster tu semua permainan kat amusement park aku main kecuali pirate ship.. yela, masa tu jantung aku dah tak tahan dengan kejutan dah rasanya.. haha.. memang simpan nyawa-nyawa ikan untuk kejutan roller coaster je.. last sekali, masa tengah beratur panjang kat roller coaster tuh, hujan turun renyai-renyai.. automatik penjaga kat situ beritahu roller coaster ditutup! aku melepas dan mengidam pada saat itu jugak... T_T

tapi kan, aku ada pengalaman macam naik roller coaster gak.. (koya, padahal tak pernah rasa naik roller coaster).. haaa, ni aku rasa masa nak balik kelantan hujung minggu baru ni..

pengangkutan wajib aku adalah bas ekspress... masa lalu dekat area Bukit Tujuh (area paling famous dengan bukit+gaung kalau perjalanan KL-Kelantan) aku tersedar dari tido.. selalunya aku tido sampai Kelantan.. hahaha..:P

nak dijadikan cerita, masa bas tengah turun bukit yang curam dan belok ke kanan, pemandu bas tak tekan brake!!!!! berderau darah aku.. sejuk badan-badan... kepala hotak dia, aku dah menyumpah-nyumpah dalam hati.. dah terbayang-bayang dalam kepala yang bas aku naiki ni berguling-guling kat gaung macam pasangan dalam cerita hindustan.. bukan sekali, tiap kali jalan turun bukit, tak brake! brake rosak ke apa bang? eh, kalau korang ingat aku ni penakut je lebih, sila naik bas dari KL ke Kelantan, ambik trip malam dan jangan tido.. tengoklah korang boleh tahan sampai tahap mana..

memang tak hairan banyak kejadian accident bas ekspress waktu malam.. sebab jalan kosong, sedaplah dorang bawak laju.. bas yang aku naik tu pun maybe bukan bas dua tingkat, tu yang berani laju tuh.. kalau bas dua tingkat memang slow je dorang bawak (slow tu pun laju gak!)

ramai orang mengelak dari naik bas ekspress waktu malam sebab takut accident.. tapi bagi aku kalau dah ajal, jalan kaki pun takde beza.. kalau boleh para pemandu bas ekspress consider la penumpang yang agak penakut macam aku nih.. sebab macam mana pun kitorang tetap naik bas ekspress jugak nak balik ke kampung..T_T

walaupun lalu kat Bukit Tujuh tu dah macam roller coaster, aku tetap nak naik roller coaster gak nanti!

roller coaster kat Jepun ni macam stail gak.. menarik untuk dicuba!


Moral Of The Story - cuba semua benda yang elok



7 comments:

zul said...

lesen kete dh ada,kete pun dh ada..xyah nek bus pasni

Pencacai Alim said...

kesian kat mung jay..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

<---Xpenah p sunway L :(

frwls said...

bosan betul hidup macam kau ni. penakut!

tapi aku tak reti berenang. heheeeeeee

mcjust.lol said...

waahhhh pop-up window! akhirnya!!

JAY said...

zul: tapi nak naik roller coaster!!

jeni: nganjeng kuat nih.. heh..:P

loli: pergi la sekali, sekarang makin mahal ler..

caki: aku reti menyelam!

ejah: dah lama kot aku buat! nampak sangat tak bukak aku punya blog!

L.I.F.E said...

jangan naek roller coaster ..saia da naek ,,nak tcabut jantung ..huaaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails