Monday, March 1, 2010

Cinta Adam dan ....?

jam 10.05 malam...

hujan lebat dan petir berdentum-dentum. rumah aku blackout dari pukul 7 kot. (sebab aku tido, tak tau masa sebenar blackout). takpe, bukan nak cerita pasal ni pun.

disebabkan bosan dengan kegelapan yang melanda rumah sewa aku, nak online pun tak boleh, aku sms ema mariani. dia duduk satu bangunan dengan rumah sewa aku. ajak dia keluar makan, dia ada kereta. heh..:P

so, aku zali ema dan dua orang lagi kawan ema keluar lah makan. destinasi yang dituju adalah LRT Corner. dekat dengan stesen lrt cempaka. mula-mula sampai tengok kedai dah penuh. durh~ (mengeluh dalam hati). cari punya cari, aku terpandang meja yang boleh muat 6 orang duduk. "hah, jom duk situ je" kataku seperti memberi arahan. diorang ikut.

pendek cerita, dah order makan semua, ada budak-budak lelaki dalam 5,6 orang jugakla duduk kat meja sebelah. diorang bising-bising. aku ingat budak mana yang poyo sangat wat bising, sekali tengok budak-budak lembut. durh~ da la bising, duk cerita pasal bf masing-masing! gelinya aku.

tup-tup, kat radio dalam LRT Corner ni berkumandang lagu dendangan misha omar - cinta adam dan hawa. yang aku bengang, diorang boleh pulak nyanyi lagu ni kat part korus die, "cinta adam dan adam~~"

aku nak menyumpah-nyumpah je rasa. nak wat macam mana dah diorang lembut macam tuh. tapi agak-agak lah ada bf!! aku bukan diskriminasi, tapi benda macam ni leh ubah kalau kena dengan gaya asuhan. aku ada 5 orang adik beradik, aku sorang je lelaki, tapi aku tak ada jadi macam tuh. (mintak jauh la).

Ya Allah, berikan lah mereka petunjuk. bimbinglah mereka ke jalan yang lurus. nabi tak mengaku umat kalau berpasangan dengan kaum sejenis. semoga satu hari nanti diorang akan sedar.


Moral Of The Story - kalau kita nak, mesti ada cara kan?

6 comments:

farwalis said...

cakap dorang, pegi balik ngaji.

pastu jumpa aku, aku ajar main bola sepak.

JAY said...

sayang dow, muka da ensem2.. sian~

efa fairuz said...

aku ade student macamtu..rase nak lempang je bile die wat status kat fb die pasal bf die..haih tp aku malas komen aa kang jd panjang cite..tp siyes rase nak lempang!! :p

JAY said...

haahaha... teruknye.. bg tazkirah skit la kak kt die.. heh... lembut2 je leh trime tp klu smpi thp ade bf?? mengucap pjg la..

zul said...

nsib bek die xpuji ko abg lengan besar jay..hahaha
len kali jolok je anak tekak die org dgn garfu,bg kuar suara jantan tu...haha

JAY said...

hahaha... mak x smpi ati nok... heh.. aku x ksh klu lembut2, tp smpi ade bf ape kes?? mrhnye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails