Friday, June 4, 2010

Aku Memancing

Aha.. ni bukan nak pancing awek ke apa.. memang aku betul-betul memancing..

Kalau ikut sejarah aku, aku pernah memancing sekali je, tu pun masa kecil-kecil dulu.. buat joran guna kayu, ikat tali dan letak cacing.. tapi tak pernah pun dapat ikan.. hahahaha.. biarlah, asal gaya macam seorang pemancing dah la.. gaya la sangat kau jay!

Em, aku tak pandai memancing dan maybe tiada minat kot.. tak kuasa la aku nak tunggu berjam-jam untuk seekor ikan.. pergi pasar je senang boleh beli banyak ekor..

tapi itu pemikiran dulu la.. sejak aku dah pergi tasik kenyir nih, rasa macam best lak memancing.. bukan apa, tunggu berjam-jam dapat pulak seekor yang sangkut kat joran sendiri, puas hati beb!

tapi masa kat tasik kenyir baru ni aku tak dapat seekor habuk pun.. aku dapat kongsi rasa gembira ni sebab member aku (pamie) yang sama macam aku, baru je start belajar memancing tapi dia dapat ikan paling banyak antara ramai-ramai yang ikut memancing.. baru je belajar memancing, dapat 15 ekor dalam masa 2 hari lebih, perghh! (gua tabik lu mat).. aku pulak yang terlebih happy.. hahaha..

rasa dah boleh stop kot merepek, tengoklah gambar-gambar kat bawah ni.. saja seorangbeginner ingin berkongsi perasaan first time memancing.. cakap aku jakun lagi pun tak kisah weh.. hoho..:P

gaya seorang pemancing.. hari pertama, semangat lagi... duduk pun tak rapat ke tanah.. heh..:P

panas dowh.. pukul 1 tengahari mendayung bot demi memancing seekor ikan..T_T

hari kedua.. semangat dah kurang.. seekor pun tak dapat!

yea.. aku hanya mampu bergaya dengan hasil tangkapan orang lain.. hukhuk.. damn!


Moral Of The Story – memancing mengajar erti kesabaran

3 comments:

citahrudin said...

pdn muka kau labuuuu

hahahahahaha

farwalis said...

gambar kedua tu asal cam gampang je aku tengok.

aduhhhhhhhhhhhh kau ni! macam gadis-gadis!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wow besaunya ikan :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails