Monday, June 28, 2010

Surat Cinta

Aha.. aku dapat idea nak buat entry ni lepas terbaca entry oleh cik lolly.. thanks yea..:)

Cinta monyet masa sekolah dulu (untuk budak-budak yang lahir tahun 80-an dan awal 90-an) memang best kan? Tak macam budak-budak sekolah sekarang kalau ngorat je minta nombor handphone.. budak dulu-dulu minta nombor telefon rumah je, tu pun fikir banyak kali nak call ke tak takut-takut ayah or abang budak perempuan tu yang jawab, tak ke kena tengking, ceramah bagai.. haha!

Satu cara lagi yang paling berkesan adalah menulis surat cinta.. korang pun mesti pernah kan? Jangan tak ngaku.. hoho..:P

Benda ni terjadi kat aku masa aku form 5.. minat kat budak kelas sebelah.. kiranya ni first love aku la, terpikat kat sorang budak perempuan ni masa form 3 lagi tapi form 5 baru berani nak ngorat.. hahaha.. penakut rupanya si jay nih.. malu la weh!

Okeh! Aku minta tolong budak yang duduk sebelah dia bagi dia surat aku.. nak tahu apa aku tulis?

Ada seorang gadis cantik,
Berdebar-debar jantung melihatnya,
Siapakah di dalam fikirannya,
Yang dimimpikannya siang dan malam,
Saya tak tahu,
Tapi harap-haraplah ianya saya..

Jiwang tak? Perempuan-perempuan yang baca ni cair tak? Hahaha.. ni isi penting je, yang kata-kata aluan semua tu takkan aku nak letak jugak kan... entah apa la perasaan budak perempuan tu masa baca ni, tersentuh ke, geli perut ke, mereng kejap ke.. malu pulak bila fikir balik.. haha!


Ayat ni aku dapat dari lagu dalam cerita Hindustan.. sangat puitis.. cewahh! Best tak cinta monyet aku? Macam monyet tak? Bengong! Hahahaha!

Moral Of The Story – cerita Hindustan memang banyak ayat yang power

6 comments:

mcjust.lol said...

wohhh.. lirik lagu cite mende pulok ni? :P

Zaini Punye Citer said...

kemaruk hindustan doh..

citahrudin said...

x rasa menda pun baca lirik tu

frwls said...

patutlah jiwang.... main surat rupanya.... hihi

JAY said...

ejah: lagu saanwali si ek ladki.. dlm cite mujhse dosti karoge tuh.. hoho..:P

jeni: hahaha... biase! lame dah.. hahaha...:P

tah: yeke? mst prasaan bdk tu cmtuh... hahaha..:P

caki: hahaha... dulu la.. terpengaruh!!

anna said...

wey. cair doh aku. g amik tisu.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails