Wednesday, June 30, 2010

Perihal Jodoh

oh ya, sejak single hari tu ada gak kadang-kadang fikir pasal jodoh nih... yela, kalau dah ada GF takyah la susah-susah aku fikir jodoh sebab memang aku nak kahwin dengan dia.. aku setia orangnya tapi ada gatal-gatal sikit... wakakakaka!!

Gadis Kelantan: ada ke budak kelantan yang boleh terima perangai terlampau open macam mu ni? - kata diri sendiri

Gadis Luar Negeri: abah tok keney.. cari ore kelate jah jen, mudoh kiro, tok payoh baso - kata arwah abah

Gadis Berwajah Cantik: rupa je cantik, perangai menyakitkan hati.. mentang-mentang lawa - kata rakan

Gadis Berpenampilan Tidak Menarik: jay, mu tak serius dengan dia kan? - kata rakan

Gadis Berumur Lebih Tua: fikir betul-betul jay, mu tu da la suka perempuan bila bini da 'menopos' confirm mu nak cari lain.. mu tu da la sangap lebih.. kesian ke bini je - kata diri sendiri

Gadis Berumur Muda 5, 6 Tahun: tak nak la aku.. mu kena cari yang umur paling kurang sama tua dengan aku atau lebih.. baru aku boleh consider sebagai kakak ipar - kata kacik, adik aku yang berumur 2 tahun lagi muda

Gadis Berperwatakan Childish: tok leh masuk nge mu jay.. childish tak sesuai dengan mu.. mu kena cari yang ladies - kata rakan

Gadis Berperwatakan Ladies: mu matang tak jay? - kata diri sendiri

Gadis Pilihan Keluarga: eh, siapa yang nak 'guna'? ijen kan? cari la sendiri.. mama tak kisah siapa-siapa pun - kata mama


durh~
bia ah.. tak nak fikir dah.. dah kerja nanti baru fikir balik!!


Moral Of The Story - jodoh di tangan Tuhan

15 comments:

mcjust.lol said...

ishh.. sangap lebih? hahahahah tu kena cari yg sma dg nmu la!!! hahaha

wey mane pendapat ejah kat sini?

*ejah tok keney!!!

efa fairuz said...

hok last skali tu bes tu..

"sape yg nak GUNA?" haha pawe do ayat mama :p kes3

JAY said...

ejah: hahahahahaha... mu takde cakap macam tu pun? hahaha!

kakak: hahaha.. aku kalah dengan mama!

dilla ohh lala said...

hahaha.siot sangap lebeyh.ding dong! hahaha :p

JAY said...

dilla: hahahaha.. diri sendiri lebih mengenali.. hahaha!

gelarezz said...

hahahahaha
"sangap lebih" hahahahahahahhahhahahahahahaha
tgk muke pun dah boleh agak dah weh..hahaha

JAY said...

hahahaaahahaa... damn!! muka aku suci bersih!! hahaha!

gelarezz said...

susah kau nak carik jodoh neh jay..
byk sgt rintangan, halangan bagai..
tp jangan risau.....!

Agensi Farah Idayu boleh menawarkan tempat utk kau di rumah utk org tua-tua yg SUNYI dan SEPI yang akan di buka di kwsan berdekatan...
hahaahhahaha

JAY said...

hahahhaaha... aku sangat terhutang budi dengan jasa baik mu ituh.. terima kasih sangat-sangat!!!!!!!! (bengang nih) hahaha!

Agensi Farah Idayu ni tak ada staff yang cumel-cumel ke? rasanya Farah Idayu macam tak cumel sebab tu tanya staff je.. hahaha!

zul said...

cari awek gadis litar je jay nant

JAY said...

ahahaahahaha... boleh buat bini tak? hahaha..:P

perempuan ITU said...

hahahaha. kalau macam ni sampai bila2 xde bini lah. :)

JAY said...

ahahahahaaa... jangan lah doa weh.. hahaha!

anna said...

mu nok jay? meh aku g cari ke mu soghe. :)

JAY said...

yeke? nakk!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails